Jyllands-Posten

Maersk indgår forlig i sag om sexchikane

U.S. Marine Management Inc., der er et dattersels­kab under Maersk Line Limited, lukker en sag om sexchikane på et Maerskskib gennem et fortroligt forlig. Det er den fjerde kraenkelse­ssag i APM’s USA-selskab.

- DAG HOLMSTAD

dh@shippingwa­tch.dk

A.P. Møller-Maersks amerikansk­e dattersels­kab, Maersk Line Limited, lukker nu endnu en sag om kraenkelse­r og sexchikane på Maersk-skibe.

Det sker gennem et fortroligt forlig, bekraefter advokat J. Ryan Melogy fra det New York-baserede advokatkon­tor Maritime Legal Solutions over for ShippingWa­tch.

Melogy repraesent­erer Ashley Codrington, tidligere chefkok på Maersk-skibet ”Michigan”, i sagen.

»Frk. Codrington og USMMI er nået frem til en fortrolig løsning på hendes krav mod virksomhed­en. Begge parter er enige om, at ingen detaljer eller udtalelser om beslutning­en vil blive offentligg­jort,« skriver J. Ryan Melogy i en mail til ShippingWa­tch.

Kraenkelse­ssagen mod chefkokken, der ikke laengere arbejder for Maersk eller er til søs, er den fjerde sag, som involverer Maersks amerikansk­e datterrede­ri, Maersk Line Limited.

USMMI (U.S. Marine Management Inc.) er et dattersels­kab under Maersk Line Limited og er godkendt til at udføre transporto­pgaver for den amerikansk­e stat på kontrakt.

Tre andre kraenkelse­ssager

De tre andre sager handler bl.a. om to tidligere skibskadet­ter, Hope Hicks og den anonyme ”Midshipman Y”. Hope Hicks blev voldtaget og den anden kvinde seksuelt kraenket på Maersk-skibet ”Alliance Fairfax” i henholdsvi­s 2019 og 2021.

Dertil kommer en sag mod Maersk-kaptajnen Mark Stinziano, der først fik inddraget sin kaptajn-licens af myndighede­rne og i august sidste år blev afskediget af Maersk på grund af en kraenkelse­ssag fra 2015.

I den konkrete sag fra 2021 indberette­de Maersks nu tidligere chefkok Ashley Codrington, at hun i 2021 blev udsat for sexchikane og kraenkelse­r fra kaptajnen på

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark