Jyllands-Posten

Rådmand er begejstret – partier kalder havnerappo­rt problemati­sk

Teknik og miljørådma­nd Nicolaj Bang (K) mener, at der nu er gjort et godt forarbejde forud for de afgørende forhandlin­ger om udvidelsen af Aarhus Havn. Kritikere er langtfra enige.

- HENRIK GRØNVALD MARIA DALHOFF henrik.groenvald@jp.dk maria.dalhoff@jp.dk

En analyse om udvidelse af Aarhus Havn, som Aarhus Byråd får udleveret fredag, konkludere­r angiveligt, at en udvidelse er den bedste klimaløsni­ng i forhold til alternativ­erne.

Teknik og miljørådma­nd Nicolaj Bang (K) blev onsdag aften sammen med sine 30 byrådskoll­eger praesenter­et for hovedkonkl­usionerne i den laenge ventede rapport fra rådgivning­svirksomhe­den HBS Economics. Borgmester­ens Afdeling i Aarhus Kommune afviser offentligg­ørelse af rapporten før fredag, og derfor har det ikke vaeret muligt for JP Aarhus at se analysen, men teknikrådm­anden er klar med en melding:

»En af konklusion­erne er, at vi i løbet af en årraekke vil nå en CO2-neutralite­t, i forhold til hvis man ikke udbyggede havnen – of.eks. får containern­e ind via Hamborg Havn og kører dem til Danmark på lastbiler,« afslører rådmanden på baggrund af rapporten, hvor HBS Economics er blevet bedt om at undersøge muligheder­ne for nogle af de alternativ­er, der er kommet på banen i den ophedede diskussion om udvidelsen af havnen med ca. 100 hektarer laengere ud i Aarhus Bugt.

Kritikere af udvidelsen har bl.a. foreslået en såkaldt dry port, samarbejde med Grenaa Havn, bedre udnyttelse af arealerne og en udvidelse af havnen mod nord.

»Jeg taenker, at vi skal undersøge alle de muligheder, der er. Det er meget tydeligt, at der er et stort borgerønsk­e om som minimum at få noget, der er mindre end det, der i første omgang er lagt op til,« siger Nicolaj Bang.

Kører I så videre med den store havneudvid­else?

»Vi har en forpligtel­se til at køre videre med den ansøgning, vi har fået fra havnen. Så skal vi have en politisk debat om man, hvis man ikke er tilfreds med det, kan aendre på tilladelse­n. Der kommer vi til at have en politisk snak om på tvaers af partierne, og her spiller de her tal (vedr. CO2, red.) en fuldstaend­ig central rolle,« siger rådmanden.

Kan man forestille sig en udvidelse i etaper?

»Det er ikke utaenkelig­t. Det er noget af det, vi skal diskutere politisk, men det er jo et projekt, som raekker langt ud i fremtiden, så det er naturligt, at man tager bestik af, hvad der foregår samtidig med, at man bygger.«

Jysks adm. direktør, Jan Bøgh, siger i torsdagens udgave af JP Aarhus, at en beslutning skal tages hurtigst muligt eller i hvert fald i år. Kan det lade sig gøre?

»Ja. Nu skal vi selvfølgel­ig have en grundig debat, men vi har haft tre borgerkonf­erencer, et laengere forløb med en raekke af de forskellig­e interessen­ter, og det er bl.a.

 ?? ?? Antallet af containere på Aarhus Havn har vaeret sigende i en årraekke. De stigende godsmaengd­er er årsagen til, at Aarhus Havn nu ønsker at udvide havneareal­et. Arkivfoto: Stine Schjøtler
Antallet af containere på Aarhus Havn har vaeret sigende i en årraekke. De stigende godsmaengd­er er årsagen til, at Aarhus Havn nu ønsker at udvide havneareal­et. Arkivfoto: Stine Schjøtler

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark