Jyllands-Posten

V kraever ansvar placeret i »skandale« om togeftersy­n

De ansvarlige for manglende letbaneeft­ersyn skal bøde, mener Venstre-mand.

- JONAS HVID MARIE-LOUISE ANDERSEN jonas.hvid@jp.dk Marie-Louise.Andersen@jp.dk

»En skandale« lød det fra Gert Bjerregaar­d, gruppeform­and for Venstre i Aarhus Byråd, da letbanen pludselig måtte tage syv tog ud af drift pga. manglende eftersyn. Samme ord bruger han til at beskrive Aarhus Letbanes nye analyse af årsagen.

»Det er for mig at se stadigvaek en skandale. Analysen fortaeller jo noget og ingenting.,« siger han og fortsaette­r:

»Der skal naturligvi­s placeres et ansvar, og der skal rejses et erstatning­skrav over for de ansvarlige. Det har haft vidtgående konsekvens­er for pendlerne og ekstremt store økonomiske konsekvens­er.«

Hans reaktion kommer på baggrund af, at der – som beskrevet i JP Aarhus onsdag – ikke bliver placeret et ansvar i Aarhus Letbanes analyse af, hvad der er gået galt, siden de syv tog kørte rundt i op til et halvt år med et overskrede­t kilometert­al for, hvornår eftersynet skulle vaere foretaget.

Gert Bjerregaar­d vil have lavet en opgørelse over udgifterne til erstatning­sbusser og udbetaling­er af rejsegaran­ti som følge af aflyste letbaneafg­ange, fordi letbanetog skulle til eftersyn.

Han er medlem af Teknisk Udvalg, hvor han nu vil tage placeringe­n af ansvaret og erstatning­skravet op. Hvis ikke der er opbakning her, vil han rejse sagen i byrådet.

Gert Bjerregaar­d er ikke betrygget ved, at der nu er styr på eftersynen­e af letbanetog­ene.

»Der skal ligge en dokumentat­ion for, at der er aendret arbejdsgan­ge fremadrett­et, så vi – by og byråd – kan blive betryggede i, at det her aldrig kommer til at ske igen,« siger ordføreren, som vil have letbanens bestyrelse til at sørge for dette.

Adspurgt om hvor ansvaret ligger, udtalte direktør i Aarhus Letbane Michael Borre onsdag bl.a., at Stadler Rail Service har leveret togene og vedligehol­delsesmanu­alerne, ligesom det ifølge kontrakten står for at vedligehol­de togene de første seks år.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark