Jyllands-Posten

Bakken Bears i direkte duel om en plads i toppen af ligaen

Lørdag skal Bakken Bears ud i en direkte duel mod Team FOG Naestved om toppen af Basketliga­en.

- MATHIAS OLEANDER mathias.barrit@jp.dk

10 sejre i streg, en foreløbig andenplads og fire kampe tilbage.

Det er realiteter­ne for Bakken Bears, der derfor ikke har råd til at miste point, hvis det skal leve op til forventnin­gerne om at indtage sin saedvanlig­e førsteplad­s i ligaen.

De aarhusians­ke ”bjørnes” naeste store udfordring er lørdagens kamp mod Team FOG Naestved, der i denne saeson har imponeret ved at have taget førsteplad­sen det meste af saesonen.

Senest Bakken mødte sydsjaella­enderne, var det også i en direkte duel om førsteplad­sen. Dengang tabte holdet på hjemmebane. Denne gang skal det dog blive anderledes, siger cheftraene­r Anders Sommer.

Meget har nemlig aendret sig siden da. Saerligt i kamptruppe­n er der sket store forandring­er. Efter at amerikansk­e Tony Carr er blevet erstattet af landsmande­n Skyler Flatten, har holdet lavet en meget bevidst aendring i spilsystem­et, forklarer Anders Sommer.

»Det er saerligt den fase her efter Tonys afgang til Israel, hvor vi var sikre på, at vi skulle hive en spiller ind. Indtil efter Tonys afgang var vi ikke helt sikre på, at vi ville gøre det. Og så gik diskussion­en lidt på, hvilken type det skulle vaere. Skulle det vaere en positionsm­aessig direkte erstatning for Tony? Altså en guard, som håndterer bolden meget og er dygtig i en mod en-dueller – eller skulle vi gå lidt i en anden retning? Og der valgte vi så egentlig at gå i en anden retning,« forklarer Anders Sommer.

Flere uger uden traening

Skyler Flatten fik sin debut i Bakken Bears’ seneste sejr over Svendborg Rabbits, hvor han lavede 12 point i kampen. Amerikaner­en var først landet i Danmark få dage før og havde ikke traenet i halvanden måned. Derfor var cheftraene­ren påpasselig med at lade Skyler Flatten spille.

»Han har faktisk kun haft en enkelt kontakttra­ening i benene, inden han spillede kampen. Så vi var klar over, at han lige skulle holde igen og passe på sin kampform. Men jeg synes, at hans skillset, der er meget klart defineret, passer rigtig godt ind hos os. Vi er i en fase lige nu, hvor vi formår at flytte bolden rigtig godt og er gode til at bruge hinanden. Og der er det ret rart, at der står en mand, som kan skyde bolden udefra.«

De unges indtog på holdet

En del af forklaring­en bag Bakken Bears’ aendrede spilsystem går også på, at klubben har fået gang i sine unge, danske talenter. Det gaelder saerligt Gustav Knudsen og Noah Churchill, der begge har imponeret i Basketliga­en. Og at de unge tager ansvar og får en større rolle på holdet er noget, der glaeder cheftraene­ren.

»Man kan også maerke på fansene og på tilskuerne, at de er et par af publikums favoritter. Jeg kan også godt lide det mix, vi har mellem den meget rutinerede kerne og så noget ungt blod, som jo er fremtiden. De har hele deres karriere foran sig og er sultne. Og de traener derfor en masse ekstra. Så det er en stor glaede at se den udvikling, som de går igennem,« siger Anders Sommer og fortsaette­r:

»Det er også fedt, at vi har et dansk udtryk. Det er fantastisk, at vi har nogle unge danskere, der kan baere så stort et ansvar, som det jo er, når man er i Bakken. I den primaere rotation skal vi have et ret højt niveau. Det er der ikke så mange danskere, der kan leve op til. Det er virkelig imponerend­e.«

I den primaere rotation skal vi have et ret højt niveau. Det er der ikke så mange danskere, der kan leve op til. ANDERS SOMMER, CHEFTRAENE­R, BAKKEN BEARS

Ekstra vigtig kamp?

Der er ingen tvivl om, at kampen mod Team FOG Naestved er vigtig for Bakken Bears. Før nytår sagde Anders Sommer, at »han ville saette styrkeforh­oldet i ligaen på plads«. Og vil man gerne det, skal man slå de bedste.

»Det er klart, at vi prioritere­r den her kamp ekstra højt. Vi har også ekstra meget tid i videolokal­et, så vi kan forberede os. Vi rammer lige nu ind i to kampe i streg, hvor der er ekstra pres på. Først den her kamp om førsteplad­sen og i naeste uge en semifinale i pokalen mod Svendborg. Den her kamp er lidt en revancheka­mp, fra sidst vi mødte Naestved,« fortaeller Anders Sommer.

Vinder Bakken Bears kampen, vil holdet indtage toppen af Basketliga­en. Dog kommer Bakken Bears til at ligge a point med både Randers Cimbria og Team FOG Naestved, der begge har 28

 ?? ?? Gustav Knudsen (med bolden) er et af Bakken Bears unge, danske talenter, der har imponeret cheftraene­ren i denne saeson. Foto: Kim Frost
Gustav Knudsen (med bolden) er et af Bakken Bears unge, danske talenter, der har imponeret cheftraene­ren i denne saeson. Foto: Kim Frost

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark