Jyllands-Posten

Djokovic er klar til sin 10. Australian Open-finale

Novak Djokovic skal møde graekeren Stefanos Tsitsipas i søndagens finale i herresingl­e.

-

Novak Djokovic er for 10. gang i karrieren klar til finalen i Australian Open.

Fredag vandt serberen sin semifinale mod den amerikansk­e overraskel­se Tommy Paul, der var i en grand slamsemifi­nale for første gang.

Djokovics sejrscifre blev 7-5, 6-1, 6-2.

Djokovic har vundet sine første ni finaler i Melbourne, så graekeren Stefanos Tsitsipas

skal komme op med noget spektakula­ert, hvis han skal vinde sin første grand slam-titel.

Graekeren er for anden gang klar til finalen i Australien Open efter sejr i faere saet, 7-6, 6-4, 6-7, 6-3, over russeren Karen Khachanov, der fik bragt spaending ind i kampen, da han vandt tredje saet.

Men Tsitsipas løftede niveauet fra fjerde saets begyndelse, hvor han bragte sig foran 3-0 og servede sejren sikkert hjem efter 3 timer og 24 minutter på banen.

Djokovic er kun blevet bedre, som turneringe­n er skredet frem, og han lader ikke laengere til at vaere haemmet af den skade, som generede ham i de første runder.

Bortset fra en periode midt i første saet var der klassefors­kel i Djokovics favør.

Djokovic lagde planmaessi­gt sikkert fra land, brød to gange og kom foran med hele 5-1.

Det lignede en ren ekspeditio­nssag, men pludselig begyndte serberen at drysse fejl ud i en lind strøm. Fire partier senere var stillingen 5-5, og Djokovic havde allerede rundet 24 uprovokere­de fejl.

Men så viste Djokovic, hvorfor han er den mest vindende tennisspil­ler de seneste 15 år. Han strammede lige grebet, da behovet opstod, og snuppede de naeste to partier og dermed saettet.

Det skulle vise sig at blive udslagsgiv­ende for kampen. Fra da af var der ikke mere i Paul, selv om amerikaner­en kaempede for sagen.

Djokovic bragte sig foran med 5-0 i andet saet, og efter at have sikret sig saettet brød han også fra start i tredje saet.

Paul lignede ikke laengere én, der troede på sensatione­n, og det gik staerkt derfra. I de to sidste saet afgav Djokovic blot tre partier, inden han satte punktum med en staerk serv.

Finalen spilles søndag formiddag dansk tid.

24 timer forinden, lørdag fra kl. 9.30 dansk tid, tager kvinderne hul på deres singlefina­le.

Her mødes sidste års Wimbledon-vinder Elena Rybakina, Kasakhstan, og Aryna Sabalenka, Belarus.

Rybakina (23 år) har tre gange tidligere deltaget i Australian Open, med en plads i tredje runde i 2020 som det bedste resultat.

Sabalenka, 24 år, spiller Australian Open for sjette gang og har som bedste resultat kaempet sig frem til fjerde runde i både 2021 og 2022.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark