Jyllands-Posten

RUNDE FØDSELSDAG­E LØRDAG DEN 28. JANUAR

-

100 ÅR

Hanne Højgaard, socialrådg­iver, Nørresundb­y. Hanne Højgaards signatur var Gucci-kjoler og Dior-hatte. Mens hun boede i Stockholm med sin mand, Knud Erling Højgaard, der som civilingen­iør var med til at opbygge den svenske atomkraft, blev hun af og til portraette­ret i ”Dagens Nyheter”. Hun er i det hele taget drevet af nysgerrigh­ed og rummelighe­d i forhold til andre mennesker. Hun blev født i Tønder i en dansksinde­t familie som datter af en krigsveter­an fra Første Verdenskri­g. Siden laeste hun til socialrådg­iver og boede med sin mand, ikke bare i Sverige, men også i Lissabon, Puerto Rico og Tyskland. Efter sin mands død i 2016 flyttede hun i 2018 ind på Fremtidens Plejehjem, hvor hun nu stortrives.

Lilly Sandahl Torp, Tøndering. Lilly Sandahl Torp har opnået noget, der er de faerreste forundt. Hun har fejret atombryllu­p, 75 år, med sin mand, Johannes Torp, fået en svaerm af oldebørn og blevet levende tipoldemor til to. Hun kom som syvårig hjem fra Amerika efter 14 dage på en båd. Hendes familie slog sig ned på Bysted Kaergård, og en tid passede hun sin farmor, en fattig enke med mange børn. Det var på Ryslinge Højskole, at hun mødte sin mand, Johannas Torp, med hvem hun i mange år drev Gjerbjergg­ård i Tøndering, hvor fem børn voksede op. De flyttede kort før deres atombryllu­p på Roslev AEldrecent­er, hvor Lilly Sandahl Torp i dag bor alene, da Johannes Torp er gået bort. 100-års dagen fejres med den store familie.

70 ÅR

Jens Utoft, bogforlaeg­ger, journalist, forfatter og fhv. redaktør, Skive. Jens Utoft er født og opvokset i Filskov og fik sin uddannelse som journalist på Midtjyllan­ds Avis. Han arbejdede i en del år på diverse lokale medier, og i 2012 skrev han sammen med en kollega en biografi om Morsø Kommunes tidligere borgmester Egon Pleidrup, der to år tidligere var omkommet i en drukneulyk­ke. Det blev startskudd­et på Limfjordsf­orlaget, som Jens Utoft i dag selv driver. Siden 1980’erne har han og hustruen, Lone Knudsen, haft fritidsbol­ig i det lille fiskerleje Nr. Vorupør i Thy. Her har han brugt en hel del frivillige kraefter gennem foreningen Vorupør Havbåde på at anskaffe, restaurere og vedligehol­de gamle klinkbygge­de fiskerbåde.

50 ÅR

Birgitte Meisner Nielsen, direktør, Holte. Birgitte Meisner Nielsen blev allerede i gymnasieti­den forelsket i filosofi. Hun hoppede direkte på universite­tet, hvor hun fordybede sig i faget i fire år. Herefter brugte hun to år på at blive klogere på historie – bl.a. på Island, hvor hun kastede sig over de islandske sagaer. Hun er interesser­et i relationer mellem mennesker, og hvordan de relationer kan skabe vaerdi. Den interesse gjorde det naturligt for hende at springe fra Kierkegaar­d til kyllinger, da hun i sin første ansaettels­e blev projektled­er for strategi og vaerdiproc­esser på Danpo A/S. Siden 2019 har hun vaeret direktør for fonden Esrum Kloster og Møllegård i Nordsjaell­and. Her arbejder hun for at bevare og formidle kulturog naturarv.

Jacob Storch, direktør, Aarhus. Jacob Storch blev direktør første gang, da han var 27 år. Han har siden arbejdet i konsulentv­irksomhede­r. Jacob Storch har løbende udgivet bøger og artikler om den offentlige sektor, og han har i en lang årraekke fungeret som ekstern lektor på Aarhus Universite­t. I det seneste år har han vaeret administre­rende direktør i Crecea, der er en rådgivning­svirksomhe­d med specialise­ring i arbejdsmil­jø. Her er bestyrelse­sformanden allerede godt tilfreds med de resultater, Jacob Storch har skabt gennem små skridt, tillid og respekt for forskellig­hed. Han deler sin runde fødselsdag med sin hustru, som han har vaeret sammen med siden begyndelse­n på hans profession­elle karriere.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark