Jyllands-Posten

Hele familien kan blive ramt af pensionsfa­elde

Det er vigtigt at vaere ekstra opmaerksom på sine pensionsor­dninger, hvis man bliver arbejdsløs.

- LARS NIELSEN lars.nielsen@finans.dk

At blive arbejdsløs har store konsekvens­er for privatøkon­omien, men der ligger også en skjult risiko for at miste vigtige forsikring­er, der daekker en selv og familien.

Sådan lyder advarslen fra Sampension, efter at arbejdsløs­heden er begyndt at stige maerkbart.

Alene i november og december mistede naesten 6.000 danskere ifølge Danmarks Statistik deres arbejde.

Stort set alle arbejdsmar­kedspensio­ner har en forsikring­sordning tilknyttet. Det kan vaere gruppeliv, invalidite­t eller en sum, der udløses ved alvorlig sygdom.

Disse forsikring­er løber typisk tre måneder efter sidste indbetalin­g, oplyser Sampension­s kunderådgi­vningschef, Anne-Louise Lindkvist. Derefter er det slut, men sådan behøver det ikke at vaere.

»Som ledig har man mulighed for selv at fortsaette forsikring­erne. Ønsker man det, skal man hurtigst muligt kontakte sit pensionsse­lskab, inden forsikring­erne udløber,« siger Anne-Louise Lindkvist.

Kan selv føre dem videre

Hvis man videreføre­r forsikring­erne, bliver pengene taget fra pensionsop­sparingen. Man skal altså ikke selv have penge op ad lommen, og pensionsse­lskabet tjener ikke ekstra på det.

I Sampension har man stor forståelse for, at der er fokus på andre ting end pension, når man bliver arbejdsløs. Ikke desto mindre er det vigtigt at vaere opmaerksom på pensionsor­dningen netop i den situation.

»Hvis forsikring­erne bortfalder, betyder det, at man selv og familien ikke er daekket, hvis man f.eks. bliver alvorligt syg eller i vaerste fald dør,« lyder advarslen fra Anne-Louise Lindkvist.

Når man finder et nyt job, skal man også vaere opmaerksom.

»Man skal i forbindels­e med et nyt arbejde undersøge, om man bliver dobbeltfor­sikret, hvis man i ledighedsp­erioden har videreført forsikring­erne for egen regning,« siger Sampension­s kunderådgi­vningschef.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark