Jyllands-Posten

Sofie Bøcher Lindquist lever af at dele sit liv med danskerne

33-årige Sofie Bøcher Lindquist sparer mest muligt op efter at have gjort sin Instagramp­rofil til sin levevej.

- LENE ANDERSEN lene.andersen@finans.dk

Kandidatgr­aden var i hus med høj karakter, og karrieren på skinner i et af landets største revisions- og konsulenth­use. Men en dag i 2019 stod Sofie Bøcher Lindquist af. Hun ville ikke aflevere sine børn tidligt og hente dem sent efter at have pendlet mellem Hørsholm og København. I stedet ville hun leve af at vaere influencer.

Det gør hun med succes – Instagram-profilen ”Hello Sofie” naermer sig 130.000 følgere – men hun er samtidig meget bevidst om, at hun er i en usikker branche.

»Man kan godt leve af at vaere influencer. Og man kan også godt opretholde en paen indtaegt. Men det er en usikker branche. Lige nu går det godt, men jeg kan godt blive nervøs. Bliver jeg ved med at opleves som relevant? Og kommer jeg med, når det naeste sociale medie tager over? For det vil ske på et tidspunkt,« funderer hun.

Derfor sparer hun op – både til pension og i banken, og hun er begyndt at investere.

»Da jeg jo lever i en usikker verden, hvor det er svaert at forudse min indtjening naeste år, gør jeg meget ud af at spare op. Som selvstaend­ig skal jeg selv betale for kompetence­udvikling. Det kan også vaere, jeg på et tidspunkt vil arbejde mindre og måske skrive en bog,« overvejer Sofie Bøcher Lindquist.

2.000 kr. til Nordnet

Som mange andre kvinder brugte hun ikke frygtelig meget tid på at taenke på økonomi under sine første to barsler. Da hun røg på barselsdag­penge, kom der ikke en krone ind på pensionsop­sparingen. Det prøver hun at kompensere for nu.

Mdl. indskud

500 1.500

Mdl. Indskud

500 1.500

Hun betaler 12 pct. af sin indtaegt ind på sin pensionsop­sparing hos Pension for Selvstaend­ige og har sikret sig ved at tegne en individuel forsikring mod tab af erhvervsev­ne.

Derudover har hun en månedsopsp­aring i Nordnet på 2.000 kr. om måneden og investerer også lidt med sin banks hjaelp.

Samtidig har hun skudt penge i webshoppen Lille Starut, som saelger børneartik­ler, og som hun håber kan blive endnu et økonomisk ben at stå på.

»Jeg elsker mit arbejde og at vaere selvstaend­ig. Men jeg er kun 33 år, så der er meget laenge, til jeg skal på pension. Jeg kan ikke forestille mig at skulle lave det samme resten af mit liv. Derfor er det vigtigt for mig at have en solid opsparing,« siger Sofie Bøcher Lindquist.

Hun har altid haft let ved at spare op – kalder sig selv »et lille egern med nødder i kinden«

Da jeg jo lever i en usikker verden, hvor det er svaert at forudse min indtjening naeste år, gør jeg meget ud af at spare op. SOFIE BØCHER LINDQUIST, INFLUENCER

og brugte først sin børneopspa­ring i forbindels­e med huskøbet for fem år siden. Men hvor pengene tidligere stod på en bankbog, bliver flere nu investeret.

»Jeg er en af de mange danskere, der begyndte at investere på grund af de negative renter. Jeg har ellers altid ment, at det var noget for en saerlig type maend i jakkesaet. Men jeg har fundet ud af, at man ikke behøver vaere ekspert. Jeg køber investerin­gsfonde og investerer lidt ad gangen. Og målet er klart: at bevare min frihed.«

Hun tror, at flere og flere fra hendes generation vil forlade det sikre 37-timers job for at blive selvstaend­ige, arbejde mindre i perioder eller skifte spor.

»Vi skal først på pension, når vi er oppe i 70’erne, og det er svaert at forestille sig at vaere i den samme virksomhed i 50 år,« siger hun.

Det tog hende selv et halvt års tid at traeffe valget om at

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark