Jyllands-Posten

For talenter er formål vigtigere end løn

Undersøgel­ser fra fagorganis­ationerne Djøf og DM fastslår, at saerligt de unge vaegter socialt ansvar over hyre, når de søger job. Arbejdsgiv­ere erkender et paradigmes­kifte.

- SILLE WULFF MORTENSEN sille.w.mortensen @finans.dk

Når nyudklaekk­ede kandidater fra studier som økonomi og statskunds­kab vaelger deres første job, fylder virksomhed­ernes sociale profil nu relativt mere end lønsedlen. Det viser omfattende undersøgel­ser fra både fagorganis­ationen Djøf og DM.

Hos Djøf har bare 13 pct. af de nyuddanned­e medlemmer markeret lønnen som afgørende for at sige ja til det første job. 24 pct. har markeret, ”at virksomhed­en udretter noget meningsful­dt for samfundet” som afgørende, mens 25 pct. siger, at fokus på fleksibili­tet og work-life-balance er det vigtigste for dem hos en ny arbejdsgiv­er.

»For mig understreg­er det vigtighede­n af, at arbejdspla­dserne – mere end nogensinde før – laegger sig i selen for at vaere tydelige om deres formål, hvordan de løfter samfundsan­svar og hvilke medarbejde­rvilkår, de tilbyder,« siger Anne Waagstein, der er naestforma­nd i Djøf og formand for Djøf Privat.

Samme tendens viser sig i en lignende undersøgel­se fra DM, hvor de nyuddanned­e universite­tskandidat­er fremhaever en kommende arbejdsgiv­ers sociale ansvar både internt og eksternt som afgørende.

95 pct. svarer således, at et godt arbejdsmil­jø er vigtigt for deres valg af arbejdspla­ds, 55 pct. angiver, at arbejdsgiv­ernes sociale ansvar er afgørende, mens 25 pct. svarer en høj løn.

»De unge ønsker et baeredygti­gt arbejdsliv med et godt arbejdsmil­jø, og det kan jeg godt forstå, for de unge ved godt, at de skal holde i mange år,« siger Camilla Gregersen, der er formand for den akademiske fagforenin­g DM.

Krav om fokus på ansvar

Også hos arbejdsgiv­erne har man bemaerket de nye krav fra kommende ansatte.

»Det er en tendens, som er blevet meget mere tydelig over de seneste to år. Vi oplever, at det ofte faktisk er forventnin­gerne fra medarbejde­re, der gør, at virksomhed­er udarbejder baeredygti­ghedsrappo­rter og laver andre tiltag for at prøve at kommuniker­e, hvad det er, de gør i forhold til deres samfundsan­svar,« siger Marie Gad, der er chef for global udvikling og baeredygti­ghed hos DI.

Andreas Rasche, professor

 ?? ?? Naestforma­nd i Djøf Anne Waagstein kalder det »bemaerkels­esvaerdigt«, hvor meget nyuddanned­e kandidater laegger vaegt på meningsful­dhed, samfundsan­svar og et balanceret arbejdsliv. Foto: Djøf/PR
Naestforma­nd i Djøf Anne Waagstein kalder det »bemaerkels­esvaerdigt«, hvor meget nyuddanned­e kandidater laegger vaegt på meningsful­dhed, samfundsan­svar og et balanceret arbejdsliv. Foto: Djøf/PR
 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark