Jyllands-Posten

Flere vaelger kødet fra hos stort flyselskab, et andet genkender det ikke

Emirates oplevede sidste år en stigning på hele 154 pct. i antallet af serverede veganske måltider. Hos SAS er efterspørg­slen status quo.

- TOM NØRGAARD

Det er de senere år blevet nemmere at spise både vegetarisk og vegansk. Og folk forventer i stigende grad at få det tilbudt. Også i luften. Det maerker man også hos flyselskab­et Emirates. I perioden 2021 til 2022 har flyselskab­et noteret en markant stigning på 154 pct. i antallet af veganske måltider, der er blevet serveret i 12 kilometers højde og i selskabets egne lounges.

I faktiske tal betyder det, at der blev serveret over 280.000 plantebase­rede måltider i løbet af 2022.

Der er mulighed for at bestille veganske menuer på alle Emirates’ flyvninger senest 24 timer før afgang. På udvalgte ruter, hvor der er saerlig stor efterspørg­sel, tilbydes de plantebase­rede måltider desuden som en del af hovedmenue­ns valgmuligh­eder.

For at imødekomme efterspørg­slen investered­e Emirates sidste år flere millioner kroner i udviklinge­n af nye veganske retter hos Emirates Flight Catering, som består af kokke og ernaerings­eksperter fra 69 forskellig­e nationer.

Nogle af de retter, der udvikles, er født veganske, mens andre er fortolknin­ger af populaere kødretter. For begge typer retter gaelder det, at smag og ingrediens­er fra hele verden fusioneres for at skabe en menuer og retter, der appellerer til rejsende på tvaers af landegraen­ser.

Da Emirates startede med at tilbyde veganske retter, var det på ruter til f.eks. Indien og andre lande, hvor en plantebase­ret kost anbefales af religiøse årsager.

I dag er situatione­n imidlertid, at flere rejsende tilvaelger veganske retter simpelthen for at spise mere grønt og leve sundere – uden at de nødvendigv­is definerer sig selv som veganere, meddeler flyselskab­et.

Et anderledes billede tegner der sig hos Skandivani­ens største flyselskab:

»For vores del i SAS ser vi ikke en større stigning i efterspørg­slen på veganske måltider,« siger pressechef for SAS i Danmark Alexandra Lindgren Kaoukji.

Veganske og vegetarisk­e måltider har dog laenge vaeret den specialkos­t, der har vaeret mest efterspurg­t i regi af SAS, tilføjer hun.

 ?? ?? Grøn anretning på Emirates. Foto: PR
Grøn anretning på Emirates. Foto: PR

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark