Jyllands-Posten

Ny tendens viser nedgang for feriehusud­lejning og optur for pakkerejse­r

Der er mange dårlige nyheder i medierne, men for charterrej­sebranchen er der også solskinshi­storier. I hvert fald går det godt med salget i årets første måned. Turismefor­sker giver mulige forklaring­er på udviklinge­n.

- TOM NØRGAARD

Usikre tider er ikke nødvendigv­is lig med sparetider. I hvert fald ikke, når det kommer til rejser. For selv om braendstof, el, mad og husholdnin­gsartikler stiger i pris, og folk generelt har fået et mindre rådighedsb­eløb, så tyder noget på, at mange danskere prioritere­r at holde ferie i udlandet.

Hos en af landets største rejsearran­gører, Tui, er der rift om billetter til steder med sol, varme og mere end tyve grader.

»For indevaeren­de vinter oplever vi en kaempe interesse for oversøiske rejsemål som Thailand og Mexico. Der er fuldt booket hele februar og kun få pladser tilbage i marts,« fortaeller kommunikat­ionschef Mikkel Hansen og fortsaette­r:

»Når det gaelder sommeren, er der lige nu rift om de gode vaerelser på de bedste hotelkonce­pter. Mange danskere vil have kvalitet og luksus såsom privat pool, all-inclusive og den rigtige udsigt, så de produkter ryger hurtigt. Derudover ser vi interesse for storbyferi­e i påsken. Hos os er Rom, Toscana-området, London, Athen, Paris og New York de mest populaere destinatio­ner lige nu i den raekkefølg­e,« siger Mikkel Hansen.

Blaest omkuld af kunder

Også hos Bravo Tours er man kommet godt fra start i årets første måned, fortaeller adm. direktør Peder Hornshøj:

»Vi er blaest helt omkuld af kunderne. Normalt er januar den største salgsmåned for rejsebranc­hen, så vi har altid et håb om salg af mange rejser. Da vi talte målsaetnin­ger i midten af december, var vi dog en smule skeptiske, da medierne jo naermest flød over med kriseberet­ninger om energipris­er, inflation og krig. Men vi må konstatere, at der er danskerne ligeglade med. Der er åbenbart penge nok derude, og der er en enorm rejselyst, så vores ellers lidt optimistis­ke mål bliver overskrede­t hver eneste dag,« siger Peder Hornshøj, der fremhaever Mallorca og Graekenlan­d som de mest saelgende destinatio­ner, mens Azorerne og Sortehavsr­ivieraen i Bulgarien også er efterspurg­te rejsemål.

»I forhold til januar 2019, der var en virkelig god måned, så er vi i indeks 121. Så som det ser ud lige nu, så kan januar ende med at blive den bedste salgsmåned i Bravo Tours’ 24-årige historie.«

Hos Spies deler man optimismen:

»Vi har vaeret spaendte på, hvad udfordring­erne i forhold til inflation, renter, energipris­er, fødevarepr­iser, krigen i Ukraine mv. ville betyde for efterspørg­slen efter rejser i indevaeren­de år,« siger adm. direktør i Spies Jan Vendelbo.

»Heldigvis har salget af ferierejse­r i årets første tre uger vist, at danskerne trodser afmatninge­n i økonomien og prioritere­r ferierejse­n til udlandet. Ferien er for mange årets højdepunkt og et åndehul i en travl og måske bøvlet hverdag. Så ferierejse­n ønsker mange danskere ikke at gå glip af,« fortsaette­r Jan Vendelbo.

Hos Spies er det lige nu de store sommerdest­inationer, Mallorca og de graeske øer, der saelger.

»Vores sommersalg er kommet virkelig godt fra start, men vinterrejs­er har også solgt virkelig godt efter nytår. Vi har meget få charterrej­ser tilbage i vintersaes­onen og flyver med fyldte fly. Thailand har vist sig utrolig populaer, men også eksklusive destinatio­ner som Maldiverne og Mauritius er populaere,« supplerer Sofie Folden Lund, som er kommunikat­ionschef hos Spies.

Eksklusive grupperejs­er

Også hos nicherejse­bureauet Albatros, der arran

 ?? ?? Kreta er en af de bedst saelgende destinatio­ner til sommer. Foto: Tgt
Kreta er en af de bedst saelgende destinatio­ner til sommer. Foto: Tgt

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark