Jyllands-Posten

Sagan, Pogacar og danskerne vil forsøge at vinde i »lotteriet«

Mads Pedersen »absolut hader« forårsklas­sikeren MilanoSanr­emo , hvor Tadej Pogacar kan få det svaert, mens Peter Sagan jagter karrierens sidste chance.

- JESPER HAUE HANSEN jesper.h.hansen@jp.dk

Ingen dansker har formået at skabe forløsning­en. Selv naturtalen­tet Tadej Pogacar kan komme til at mangle lige netop den her sejr på sit cv, når karrieren er slut.

Milano-Sanremo har ført til bristede illusioner for mange af cykelsport­ens største stjerner. Spørg bare Peter Sagan, den tredobbelt­e verdensmes­ter, der har vundet løb som Paris-Roubaix, Flandern Rundt og 12 etaper i Tour de France.

I den italienske forårsklas­siker er han endt i top-10 ni gange, heriblandt to gange som nummer to. Lørdag opstår den sidste chance for den 33-årige slovak, der efter årsskiftet vil fokusere på at kvalificer­e sig til OL 2024 på mountainbi­ke. Dermed stopper landevejsk­arrieren på det højeste niveau for Totalenerg­ies-rytteren.

»Milano-Sanremo har altid passet godt til mig, men det er vanskeligt at vinde. Nu har jeg én mulighed tilbage,« siger han til Cyclingnew­s og fortsaette­r:

»Det er lidt af et lotteri, og alt bliver afgjort i løbet af de sidste fem kilometer. Der er ingen tid til at rette op på det, hvis du laver en fejl. Milano-Sanremo er alt eller intet.«

Ligesom i fjor er flere danskere blandt kandidater­ne til at vinde årets første ”monument”, som de fem største endagsløb bliver kaldt.

Mads Pedersen udgik ganske vist med symptomer på en forkølelse i Paris-Nice, hvor han havde vist god form med en etapesejr. Eksverdens­mesteren er ikke typen, der lader sig kue af lidt sygdom eller den aversion, som Trek-Segafredor­ytteren

tidligere har udtrykt for Milano-Sanremo.

»Jeg absolut hader det. Italienern­e vil blive sure på mig for at have sagt det, men det er et kedeligt løb. Vi laver intet i fem timer, og så går alle pludselig amok til sidst,« har Mads Pedersen udtalt til Sportwerel­d.

Ikke desto mindre må moralen vaeret blevet styrket efter hans sjetteplad­s under den italienske klassiker i 2022.

Den flyvske champagne

Det var én placering bedre end landsmande­n Søren Kragh Andersen, der året forinden var taet på at vinde med sit angreb lige inden målstregen.

Alpecin-danskeren tilhører gruppen af outsidere sammen med Magnus Cort, der har hentet to sejre i 2023 og tilbragte en dag i førertrøje­n under Paris-Nice.

Andre af favoritter­ne er den forsvarend­e vinder, Matej Mohoric, og en anden tidligere Milano-Sanremo-mester i form af Wout van Aert, der kan ende i en ny duel med sin evige rival, Mathieu van der Poel. Og så er der Biniam Girmay, der vandt Gent-Wevelgem i 2022, hvorefter den hurtige eritreer fik ødelagt det meste af saesonen på grund af den champagnep­rop, der fløj op i hans øje under fejringen af Giro d’Italia-etapesejre­n i maj.

»Glem ikke, at det kun et mit andet år,« har han udtalt inden lørdagens løb med henvisning til, at han stadig er ny på det højeste niveau hos Intermarch­é-CircusWant­y-holdet.

Pogacars kvaler

Den største favorit må vaere Tadej Pogacar, der ankommer som nykåret vinder af Paris-Nice og tredobbelt etapevinde­r under den franske rundtur. Sloveneren går efter at vinde alle de største endagsløb og er allerede lykkedes med det meste.

Milano-Sanremo er imidlertid »et af de svaereste løb at vinde for mig – måske det allersvaer­este«, som han udtalte inden sin femteplads i 2022.

»Se bare på finalen. Cipressa er ikke så stejl, og mange ryttere kan overleve Poggio, selv hvis tempoet bliver højt,« sagde han til Cyclingnew­s med henvisning til løbets to ikoniske stigninger.

Derfor er forventnin­gen, at Milano-Sanremo atter vil blive afgjort i en spurt mellem nogle af sportens stjerner – måske med Peter Sagan i karrierens sidste forsøg på at skabe den forløsning, der er så vanskelig at opnå for selv de allerbedst­e.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark