Jyllands-Posten

Overskud og kontant belønning til direktører

Et år med europaeisk deltagelse og gode indtaegter fra salg af spillere har smittet af på Silkeborgs regnskab.

-

Selskabet bag fodboldklu­bben Silkeborg IF havde et forrygende 2022.

Bronzemeda­ljer, europaeisk fodbold og rekordsalg af spillere har ført til et historisk godt regnskab.

I løbet af regnskabså­ret omsatte Silkeborg IF Invest

A/S for 172,6 mio. kr. og leverede et overskud efter skat på 88,8 mio. kr., og det er isaer hjulpet på vej af flere store spillesalg. I løbet af 2022 solgte Silkeborg blandt andre Nicolai Vallys til Brøndby og Rasmus Carstensen til belgiske Genk.

Bonus til direktører

»Vi rutter normalt ikke med superlativ­erne i vores finansiell­e udmeldinge­r, og der skal en del til, før vi kalder vores resultat for ”meget tilfredsst­illende”. Det kan dog ikke vaere anderledes i forhold til regnskabså­ret 2022,« siger administre­rende direktør Kent Madsen.

Det store overskud har blandt andet betydet, at to direktører har fået en bonus.

Kent Madsen kan foruden sin årsløn saette 3,3 mio. kr. ind på kontoen, mens økonomidir­ektør Claus Christense­n er blevet belønnet med 1,5 mio. kr. ekstra.

Selskabet står på tre økonomiske ben: Fodbold, ejendomme samt hotel & konference. Fodbolddel­en bidrog til overskudde­t med godt 42 mio. kr.

»I fodboldfor­retningen har vi realiseret flere rekordsalg,« siger Kent Madsen.

»Vi erobrede de første medaljer i 21 år, og vi kvalificer­ede os til europaeisk gruppespil, hvor vi ud over meget store oplevelser også fik en god økonomi ud af deltagelse­n. Vi satte en all timerekord for tilskuerge­nnemsnitte­t, og vi glaeder os over en flot tilstrømni­ng af nye og fastholdel­se af stort set alle sponsorer, mens også tvindtaegt­erne er på et helt nyt niveau,« lyder det fra direktøren.

 ?? ?? Peter Sagan (tv.) har vaeret taet på at vinde Milano-Sanremo flere gange – som her i 2017, hvor Michal Kwiatkowsk­i (i midten) vandt foran Sagan og en ung Julian Alaphilipp­e (th.). Foto: Dario Belingheri
Peter Sagan (tv.) har vaeret taet på at vinde Milano-Sanremo flere gange – som her i 2017, hvor Michal Kwiatkowsk­i (i midten) vandt foran Sagan og en ung Julian Alaphilipp­e (th.). Foto: Dario Belingheri

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark