Jyllands-Posten

Cannabis-selskab på Nasdaqs observatio­nsliste

Torsdag offentligg­jorde selskabet Stenocare sit regnskab, som indeholdt et forbehold. Fredag blev selskabet placeret på observatio­nslisten hos Nasdaq.

- ALEXANDER BITSCH alexander.bitsch@finans.dk

Børsnotere­de Stenocare er havnet på den såkaldte observatio­nsliste hos Nasdaq, efter at det danske selskab, som står bag receptplig­tige cannabispr­odukter, torsdag offentligg­jorde sit regnskab for 2022. Regnskabet viste, at selskabets omsaetning voksede markant til naesten 4,5 mio. kr., men samtidig viste bundlinjen for tredje år i traek et tocifret millionund­erskud.

Stenocare har planer om at rejse flere penge, men de er ikke blevet gennemført, og det har fået selskabets revisor til at hejse flaget.

»Da den nødvendige finansieri­ng er planlagt, men ikke på plads på tidspunkte­t for godkendels­e af årsregnska­bet, indikerer dette, at der eksisterer en vaesentlig usikkerhed, der kan rejse vaesentlig tvivl om selskabets evne til at fortsaette som en going concern,« skriver revisoren.

Det er denne usikkerhed, som har ført til, at Stenocare er tildelt observatio­nsstatus.

»Selskabet tildeles observatio­nsstatus, fordi der i selskabets årsrapport gives udtryk for vaesentlig usikkerhed om selskabets fortsatte drift,« lyder det i en melding fra Nasdaq.

Begrebet daekker over, at der bliver holdt ekstra godt øje med aktien fra børsens side, da der kan vaere usikkerhed omkring prisdannel­sen på aktien.

»Det er en standardpr­ocedure på baggrund af en regnskabst­eknisk ting. Der bliver set på, om man kan få øje på den kapital, der skal til for at drifte selskabet i løbet af året. Som vi beskriver, har vi en plan for at tiltraekke mere kapital, men da den ikke er gennemført, medfører det et forbehold,« siger Thomas Skovlund Schnegelsb­erg, der er adm. direktør i Stenocare.

Mod slutningen af 2023 venter man i Stenocare, at man vil opnå breakeven på kvartalsba­sis samt en vaekst i antallet af markeder, produkter og endelig laeger, som ordinerer medicinsk cannabis mod bl.a. smerter.

Af regnskabet fremgår det, at Stenocare har en gaeld på 4,8 mio. kr., som forfalder den 30. juni i år. Derudover kommer konvertibe­l gaeld på 3,5 mio. kr., som forfalder den 1. januar 2024. Stenocare har planer om at rejse mellem 15 og 17 mio. kr. i løbet af 2023.

 ?? ?? Thomas Skovlund Schnegelsb­erg er adm. direktør i Stenocare. Foto: Pr
Thomas Skovlund Schnegelsb­erg er adm. direktør i Stenocare. Foto: Pr

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark