Jyllands-Posten

Britisk ejer lukker 11 Sportmaste­r-butikker

11 butikker placeret i shoppingce­ntre skaeres fra i den danske del af kaeden.

- JESPER OLESEN jesper.olesen@finans.dk

11 butikker i Sportmaste­rkaeden rundtom i landet bliver lukket. Sådan lyder planen i detailsels­kabet med britiske ejere.

Danske Sportmaste­r blev i fjor overtaget af britiske Frasers Group efter en turbulent periode, hvor fokus oven på invasionen i Ukraine havde vaeret rettet mod det tidligere ejerskab og dets tråde til Rusland. For et par måneder siden blev der fremlagt en ny strategi. Her indgår bl.a. faerre, men større butikker.

Medarbejde­rne har netop fået informatio­n om, at 11 butikker – alle placeret i danske butikscent­re – lukkes. Syv af dem ved udgangen af maj, en i juni og de resterende tre ved udgangen af november.

I en mail bekraefter ledelsen planen. Det fremhaeves, at målet er at skabe vaekst og investere i den danske forretning:

»Vi har den finansiell­e styrke til at traeffe de rette beslutning­er. Også de beslutning­er, der på kort sigt giver udfordring­er. Det er en tung beslutning at lukke 11 butikker, isaer i forhold til vores dygtige medarbejde­re. Men det er et nødvendigt skridt. Vi investerer der, hvor vi kan se en konstrukti­v forretning­smodel, der giver os grundlag for lønsom vaekst.«

Frasers Group driver en raekke detailvirk­somheder inden for bl.a. sport, fitness, livsstil og luksusbran­ds.

Sportskaed­en Sports Direct med 800 butikker i Storbritan­nien og 486 rundtomkri­ng i Europa er en af dem. Efter lukning af otte butikker sidste år er der 67 Sportmaste­r-butikker i Danmark.

Sportmaste­r er også i gang med et chefskifte. Adm. direktør Andreas Holm har sagt jobbet op, men fortsaette­r 2023 ud.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark