Jyllands-Posten

Nu med hotel: Tre søskende har stået last og brast gennem 20 år

To søstre og deres lillebror har sammen opbygget en designkonc­ern i Ikast med et internatio­nalt millionsal­g. Nu forsøger de sig i en ny branche.

- JESPER OLESEN jesper.olesen@finans.dk

At opnå enighed i en søskendefl­ok på tre kan nok i nogle tilfaelde vaere en udfordring. For to søstre og én bror har netop søskendere­lationen i stedet vaeret fundamente­t for at skabe en millionvir­ksomhed med ambitioner om fortsat at udvikle nye projekter.

Deres indbyrdes relation og samarbejde i erhvervsli­vet er opbygget over mere end 20 år. Forholdet er senest blevet yderligere både forstaerke­t og prøvet af. De tre har nemlig sammen investeret i en gammel restaurati­onsbygning opført for mere end

125 år siden, der nu er istandsat og omdannet til hotel samt restaurant.

Gitte Juhl Capel, Rikke Juhl Jensen og Klaus Juhl Pedersen ejer sammen livsstilsv­irksomhede­n Society of Lifestyle med hovedsaede i Ikast.

Virksomhed­en udspringer af en lokal livsstilsb­utik i den uldjyske handelsby. Derfra er det blevet til en internatio­nal virksomhed med flere maerker under sig. Seneste tilføjelse er Hotel Ny Hattenaes ved Silkeborg – med alt hvad det indebaerer at vaere blevet del af hotel- og restaurati­onsbranche­n.

Vilje til samhørighe­d

Om det at drive virksomhed i mange år som søskende – og fortsat have mod på at vaere tre ejere om det hele – lyder opskriften fra den aeldste i flokken, 54-årige Gitte Juhl Capel:

»Vi har altid vaeret taette og kender hinandens svageste samt dårligste sider. Det afgørende for, at vi har haft succes, er, at vi giver plads og anerkender, at ingen af os tre kan det hele selv. Men vi står staerkest sammen,« fastslår Gitte Juhl Capel.

Hun suppleres af søsteren, Rikke Juhl Jensen:

»Loyalitet er vigtigt for os. Viljen til at blive og vaere sammen, også når det er svaert og bøvlet. Vi kan jo ikke bruge det til noget, hvis vi bliver enige om at vaere uenige. Så når en af os tre kommer med noget, som kunne vaere sjovt at gøre, eller ønsker at aendre på noget, som ikke fungerer, er vi faktisk altid enige om at gå den vej.«

De tre – med fire års aldersfors­kel mellem sig – er vokset op sammen på en gård uden for Ikast. Det lå ikke i kortene, at de nødvendigv­is skulle blive selvstaend­ige eller ivaerksaet­tere. Selv fra barndommen har de dog haft et taet faellesska­b med plads til at skabe noget.

»Vi flyttede altid rundt på vaerelsern­e og havde fra vores foraeldre opbakninge­n til at se muligheder frem for begraensni­nger. Og så ligger der nok en indgroet lyst til at drive forretning og tjene penge. I haven blev der dyrket grønsager, som er et eksempel på, hvordan vi allerede som børn delte rollerne. Jeg plukkede og pakkede aerter, Klaus blev sendt ned til vejen for at saelge dem, og Gitte sørgede for at taelle pengene og dele dem i tre,« fortaeller Rikke Juhl Jensen.

Forskellig karriereve­j

Som unge og voksne indledte de hver isaer forskellig­e erhvervska­rrierer. Klaus Juhl Pedersen som saelger, Gitte Juhl Capel som teknisk assistent i trappeprod­uktion og Rikke Juhl Jensen gik i gang med en designudda­nnelse.

De to søstre valgte dog sammen i 2002 at åbne en livsstilsb­utik på Strøget i Ikast. Efter en periode kom lillebrore­n med i projektet, der blev udviklet til, at de satte gang i produktion­en af egne livsstilsv­arer til hjemmet.

»Det var et stort skifte, men det rigtige for os. Vi lukkede siden detailbuti­kken for at fokusere på engrossalg. Netop fordi vi selv har vaeret detailhand­lere, havde vi fra begyndelse­n en god fornemmels­e for, hvad kunderne efterspørg­er og deres situation. Derfor har vi valgt at vaere lagerføren­de, så detailkund­erne kan købe produkter løbende frem for at skulle vente lang tid på ordrer,« fortaeller Gitte Juhl Capel.

House Doctor, som selskabet oprindelig hed, er siden udvidet med flere aktivitete­r og maerker inden for livsstil – bl.a. madvarer og skønhedspl­eje. Derfor skiftede selskabet i 2019 navn til Society of Lifestyle for at signalere en koncern med flere maerker.

Samme år valgte de tre søskende at ansaette en ekstern adm. direktør til at lede virksomhed­en, så de kunne få frigjort tid og kraefter også til andre gøremål.

Et af dem er Ny Hattenaes ved Silkeborgs­øerne.

En serverings­ejendom med historie tilbage til 1896 og en omskifteli­g udvikling. I 2019 blev bygningen sat til salg, og de tre søskende slog til.

Siden har de investeret et større millionbel­øb, som de ikke ønsker at praecisere, i at ombygge stedet til et hotel med 14 dobbeltvae­relser, restaurant og bl.a. mødefacili­teter placeret lige ned til en af søerne, som Gudenåen strømmer igennem.

Hotellet åbnede ved årsskiftet efter forsinkels­er. De tre søskende laegger ikke skjul på, at det har vaeret en hård proces at moderniser­e den gamle bygning til det, de har drømt om. Åbningen er faldet sammen med inflations­krisen.

»Der har vaeret mange forhindrin­ger undervejs. Coronapand­emien ramte blandt andet, da vi skulle i gang. Nu er vi her og står med et faerdigt projekt, der er blevet, som vi gerne ville have det. Vi har forventnin­ger til, at Ny Hattenaes igen bliver et samlingspu­nkt for både gaester og de lokale. Samtidig er der en direkte kobling over til vores anden virksomhed,« fortaeller Gitte Juhl Capel.

Vi har forventnin­ger til, at Ny Hattenaes igen bliver et samlingspu­nkt for både gaester og de lokale. Samtidig er der en direkte kobling over til vores anden virksomhed. GITTE JUHL CAPEL, MEDINDEHAV­ER

Bruttofort­jeneste

Resultat før skat Årsresulta­t

Egenkapita­l

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark