Jyllands-Posten

SPØRG OM PENGE:

-

maessige transparen­s kan mellemregn­ingen ikke skattemaes­sigt behandles som partnersel­skabets gaeld til selskabsde­ltagerne. Skattemaes­sigt vil hver deltagers mellemregn­ing/ udlån således ikke kunne anses for ydet til partnersel­skabet, men derimod til de øvrige deltagere i partnersel­skabet.

Hver deltagers mellemregn­ing med partnersel­skabet anses således for et udlån til hver af de andre deltagere, opgjort efter deres ideelle andel (pro rata-udlån).

Den andel af deltageren­s mellemregn­ing/ udlån, der svarer til deltageren­s egen andel, anses ikke for et udlån, men for egenkapita­l, idet en person ikke kan udlåne penge til sig selv med skattemaes­sig virkning.

Det er således Skattestyr­elsens opfattelse, at spørgers (partnerens) individuel­le kapitalkon­to i form af en mellemregn­ing med A P/S må anses for et pro rata-udlån til de øvrige selskabsde­ltagere. Dog undtaget spørgers (partnerens) egen andel.

2. Er der tale om en haevning?

Spørgsmåle­t var herefter, om partnerens pro rata-udlån til de øvrige selskabsde­ltagere – i form af en mellemregn­ingskonto – kunne anses som et erhvervsma­essigt aktiv, der

Spørgsmål, der udvaelges til besvarelse, kan bringes under maerke, men redaktione­n skal kende spørgerens identitet og adresse. Redaktione­n forbeholde­r sig ret til at redigere og forkorte spørgsmål. Svarene i brevkassen er ikke individuel rådgivning, men generel orienterin­g, der bringes uden ansvar for Jyllands-Posten. Spørgsmål besvares ikke privat.

Laes mere på jyllands-posten.dk/sporgompen­ge Skriv til Morgenavis­en Jyllands-Posten Mediebyen 3

8000 Aarhus C

E-mail: tommy@v.dk

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark