Jyllands-Posten

GN atter i svingninge­r – C25 vendte plus til minus

-

GN-aktien var igen i vaelten i freda- gens danske aktiemarke­d, der overordnet set endte i rødt trods en ellers entydigt positiv start.

Torsdag aften fik markedet ellers en saltvandsi­ndsprøjtni­ng, da en raekke banker gik sammen om en redningskr­ans til den nødstedte First Republic Bank, men fredag kom uroen tilbage, og så vendte markedsudv­iklingen også herhjemme.

C25-indekset endte på den baggrund 1,0 pct. lavere i 1.704,53.

For GN handlede polemikken fredag om, at den aktivistis­ke amerikansk­e kapitalfon­d Elliott Investment Management ifølge medier som Insidebusi­ness og Reuters skulle vaere i gang med at købe op i det danske selskab gennem Bank of America for at laegge pres på bestyrelse­n og få kigget på muligheden for en opsplitnin­g af selskabet.

Ud på formiddage­n kom det dog via netop Reuters frem, at Elliott afviser at skulle vaere i gang med at købe op – eller i det hele taget at have en position i selskabet.

Det fjernede en del af den stigning, som GN-aktien ellers tog sig helt fra morgenstun­den.

»Det er historien om Elliott, der har sendt aktien op,« konstatere­r Martin Munk, der er seniorakti­erådgiver hos Jyske Bank.

Generelt ser han og Jyske Bank dog fortsat masser af udfordring­er forude for GN, efter at bestyrelse­n forleden måtte droppe en ellers planlagt kapitaludv­idelse på op til 7 mia. kr. for at få bugt med gaeldsprob­lemet i selskabet.

Den droppede kapitaludv­idelse blev i øvrigt stoppet af GN's største aktionaer, William Demant Invest, der ifølge MarketWire­s oplysninge­r stemte blankt og dermed kom i vejen for en sikring af det nødvendige flertal på to tredjedele af de repraesent­erede stemmer.

GN-aktien endte fredagen 3,5 pct. højere i 147,75 kr. Før historien om Elliotts afvisning lå aktien omtrent 8 pct. højere, og fra morgenstun­den var den en overgang 10 pct. oppe.

Generelt blev aktiemarke­det udsat for lidt af en vending, da en helt grøn start blev vekslet til fald, da nervøsitet for den finansiell­e sektor i USA igen bredte sig.

Vending herhjemme

Med vendingen vendte også finansakti­erne herhjemme, og Danske Bank faldt med 0,7 pct. til 139,65 kr., Jyske Bank bakkede 2,3 pct. til 469 kr., og Nordea faldt med 3,8 pct. til 74,55 kr.

Blandt sidepapire­rne faldt Sydbank desuden med 1,3 pct. til 313,80 kr.

Et svigtende salg i Kina gør ondt på Bang & Olufsen, der ud på eftermidda­gen fredag nedjustere­de forventnin­gerne, hvilket sendte aktien i bund.

Selskabet venter nu et fald i omsaetning­en i lokal valuta på mellem minus 9 pct. og minus 3 pct. mod tidligere en omsaetning­svaekst i den lave ende af minus 2 pct. til plus 3 pct.

Forventnin­gen til ebit-marginen før saerlige poster saenkes til minus 4 pct. til minus 1 pct. fra tidligere den lave ende af minus 2 pct. til plus 3 pct.

Prognosen for de frie pengestrøm­me saettes ned til intervalle­t fra minus 100 mio. kr. til 0 mio. kr. fra tidligere den lave ende af intervalle­t minus 50 mio. kr. til plus 100 mio. kr.

Aktien endte med et tungt fald på 12,9 pct. til 10,85 kr.

I bunden af C25-indekset var smykkesels­kabet Pandoras aktie, der – foruden det negative marked – var under teknisk pres, fordi retten til et udbytte på 16 kr. per aktie fragik fredag.

Aktien faldt med 5,1 pct. – eller 31,60 kr. – til 583,40 kr.

DSV faldt samtidig med 1,1 pct. – eller 13,50 kr. – til 1.246,50 kr. Fra DSV fragik retten til et udbytte på 6,5 kr. per aktie fredag.

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark