Jyllands-Posten

MICHAEL KATZ KREFELD

-

Født 1966.

Debuterede i 2007.

Har for sine bøger modtaget blandt andet Det Danske Kriminalak­ademis debutantpr­is, prisen for Bedste danske krimi, Martha-prisen som danskernes yndlingsfo­rfatter, en Mofibo Award, og som den eneste har han modtaget Krimimesse­ns Publikumsp­ris to gange.

Michael Katz Krefeld er – sammen med Julie Hastrup, Dennis Jürgensen, Jakob Melander, Lotte Petri, Lone Theils, Inger Wolf, Finn Halfdan, Jens Henrik Jensen og Thomas Bagger – nomineret til publikumsp­risen igen i år.

Krefelds bøger er solgt til udgivelse i flere end 20 lande. standen og tale med mine laesere. Der er så meget kaerlighed i lokalet, folk kommer og hilser, de skal have taget selfies, de giver udtryk for aegte bekymring for mine karakterer, og de har staerke holdninger til, hvad der må ske, og hvad der bestemt ikke må ske i bøgerne.«

Michael Katz Krefeld er aktuel med ”Bødlernes daggry”, tredje og sidste krimi i storbytril­ogien om den kontrovers­ielle og fandenivol­dske politikomm­issaer Cecilie Mars. Men det er privatdete­ktiven Ravn – karakteren, som forfattere­n har lovet at udgive 10 krimier om – der rammer laeserne hårdest.

»Ravn er empatisk, han er ikke bare en sur, gammel kommissaer, som er traet af livet. Laeserne viser Ravn – og isaer hans hund Møffe – stor omsorg. Mange laeserne har uafhaengig­t af hinanden sagt: ”Du kan slå hvem som helst ihjel i dine bøger, men du rører altså ikke hunden.” Det kunne jeg naturligvi­s ikke lade vaere med at udfordre, så i ”Imperiet” (2021) får Møffe kraeft og må igennem et alvorligt behandling­sforløb. Laesere har siden hevet fat i mig og sagt: ”Hold kaeft mand, jeg har lige taget mig selv i at graede over en fiktiv hund.” Så ved man, at man har gjort noget rigtigt. Det kan godt vaere, at der var nogle anmeldere, som syntes, at den hund fyldte for meget, men jeg kender mine

 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark