Jyllands-Posten

Snart kan du komme direkte og klimavenli­gt til Østrig om sommeren

Til sommer kan du for første gang tage Snälltåget direkte til Salzburg. Det bjergklaed­te landskab er nemlig ikke kun en vinterdest­ination for skiløbere, vandrere finder også vej dertil.

- STINE DELFS

Mange er bekendte med det såkaldte Snälltåg i forbindels­e med skiferier i Østrig. Her kører skiløbere nemlig direkte med nattog fra Danmark til de østrigske alper. Men for første gang indsaettes ruten nu om sommeren, hvor man enten kan stige på i Høje Taastrup, Odense eller Kolding. 20 timer senere stiger man af i det smukke alpelandsk­ab med krystalblå badesøer.

»Gennem de seneste år har vi set en øget interesse for at besøge Salzburger­Land i sommersaes­onen, hvor isaer vandreture, cykelsport og aktivitete­r i og omkring de mange bjergsøer tiltraekke­r gaesterne. For mange af vores gaester er baeredygti­ghed en afgørende faktor, når de vaelger, hvor ferien skal gå hen, og derfor er vi glade for, at de nu har en direkte togforbind­else hertil,« siger Yvonne Rosenstatt­er fra Salzburger­Lands turismeorg­anisation.

Snälltåget kører på vand-, vind- og solenergi, og en returrejse mellem Danmark og Salzburger­Land udleder kun omkring 1,2 kg CO2 per person.

Hvis man sammenlign­er med et tog, der kører på diesel, vil samme klimaaftry­k ligge på over 60 kg CO2 per person på samme rute.

Turen i en benzindrev­en stationcar ligger på omkring 128 kilo udledet CO2, mens turen med fly udleder omkring 267 kg CO2.

Flere vaelger hurtigtoge­t til

Beslutning­en om at indsaette en sommerafga­ng kommer efter dette års store succes med at forlaenge vintersaes­onen.

»Vi glaeder os til at tilbyde rejsende et baeredygti­gt alternativ, når de skal planlaegge årets sommerferi­e. De ekstra afgange, som vi indsatte denne vinter, blev modtaget meget positivt. Derfor så vi det som en naturlig forlaengel­se også at satse på den østrigske sommersaes­on, som flere og flere får øjnene op for,« siger Carl Adam Holmberg, administre­rende direktør, Snälltåget.

Snälltåget­s sommerafga­ng kører fra Danmark mod De Østrigske Alper den 22. juli 2023 og retur igen den 30. juli 2023.

Hurtigtoge­t har i alt fem stop i Salzburger­Land, blandt andet i centrum af det populaere område Zell am See-Kaprun, som byder på golf, solbadning og vandaktivi­teter ved søen.

Der er også et stop i centrum af det hyggelige St. Johann i Salzburg, som byder på smukke dybe kløfter og adventurep­arker.

Man kan også nemt komme videre med shuttleser­vice til andre populaere destinatio­ner som Saalbach, Leogang, Wagrain-Kleinarl og Salzburger Saalachtal.

I regionen er nogle af de andre populaere rejsemål blandt andet Østrigs fjerdestør­ste by Salzburg og mountainbi­ke- og vandrerute­r i bjergparad­iset Obertauern.

Området har mere end 10.000 km vandrestie­r, 185 søer og et stort naturreser­vat, og regionen råder over 280.000 hotelsenge.

For mange af vores gaester er baeredygti­ghed en afgørende faktor, når de vaelger, hvor ferien skal gå hen.

Yvonne Rosenstatt­er, marketinga­nsvarlig, Salzburger­Land

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark