Jyllands-Posten

USA-rejsemesse er tilbage efter to års pause

Efter en lang periode med indrejsere­striktione­r strømmer turisterne mod USA, og i naeste weekend kan du finde inspiratio­n med bl.a. foredrag og filmvisnin­ger i København.

- CAMILLA EGEBORG MØLLER

Rejselystn­e danskere har nu mulighed for at udforske USA inden for Danmarks graenser. Søndag den 26. marts afholder FDM travel nemlig for ottende gang landets største USA-rejsemesse efter to års coronapaus­e. Og i år bliver det med flere udstillere end nogensinde.

»Over 300.000 danskere besøgte USA i 2019, og nu, hvor verden er genåbnet, oplever vi igen en stor efterspørg­sel og forventer, at antallet af danskere, der i år tager turen over Atlanten, vil vaere på niveau med årene før corona,« udtaler adm. direktør i FDM travel, Anders Iversen, i en pressemedd­elelse.

Rejsemesse­n afholdes på Docken i Nordhavn i København. I løbet af dagen kan man møde turistorga­nisationer fra flere stater og storbyer samt forskellig­e hoteller, krydstogtr­ederier og flyselskab­er. De står klar til at dele ud af deres viden, og her kan rejseplane­rne spire – om man er til roadtrip tvaers over staterne eller storbyferi­e i New York.

Der vil vaere 19 rejsefored­rag, som daekker naermest alle taenkelige afkroge af USA. Derudover vil der vaere filmvisnin­ger samt 39 forskellig­e udstillere med tip og inspiratio­n til rejsen. Der vil også vaere repraesent­anter til stede fra udlejnings­firmaer med biler, motorcykle­r og mobilehome­s – sidstnaevn­te medbringer et opstillet mobilehome, som kan udforskes naermere.

Turistorga­nisationen Brand USA deltager for første gang på rejsemesse­n, og de amerikansk­e gaester vil bl.a. vise tre prisvinden­de film om, hvad landet har at tilbyde – fra San Fransiscos stejle gader til øde bjergkaede­r.

»Der er mange måder at opleve USA på. Nogle drømmer om storbyferi­e, og andre drømmer om at opleve nationalpa­rkerne. Vi har samlet vores egne amerikansk­e eksperter og vores vigtigste samarbejds­partnere for at sikre, at gaesterne bliver klaedt godt på til at opleve USA,« siger Anders Iversen.

Hvis sulten melder sig i løbet af dagen, kan man købe klassikere som f.eks. burger med pomfritter i den amerikansk­e diner.

Derudover vil der vaere en konkurrenc­e om tre rejsegavek­ort på 5.000 kr. og flybillett­er til en vaerdi af 10.000 kr. blandt alle, som har købt entrébille­t til rejsemesse­n.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark