Jyllands-Posten

Hvad skal Demokrater­ne stille op med vicepraesi­dent Kamala Harris?

USA’s vicepraesi­dent er kommet ud i et sandt politisk stormvejr efter flere dårlige sager. Helt uhørt spørger flere nu, om hun overhovede­t skal vaere landets naeste vicepraesi­dent.

- MATIAS SEIDELIN Jyllands-Postens korrespond­ent matias.seidelin@jp.dk

Det var formentlig slet ikke meningen, at det skulle ske. Ellers var der tale om en freudiansk fortalelse. Men da interviewe­t med den garvede demokratis­ke senator Elizabeth Warren fra Massachuse­tts for nylig blev sendt ud i aeteren, gik det selvfølgel­ig med det samme viralt.

Interviewe­t handlede om det kommende praesident­valg i USA.

Elizabeth Warren var blevet inviteret ind af en lokal radiostati­on i Boston for at give sit bud på, hvordan Demokrater­ne med den bedst mulige holdopstil­ling kan genvinde posten i Det Hvide Hus. Men mens hun svarede ubetinget ja til, at USA’s praesident Joe Biden selvfølgel­ig skulle stille op til praesident­valget i 2024, var svaret helt anderledes undvigende, når det gjaldt om hvorvidt han skulle gøre det med Kamala Harris ved sin side.

»Jeg vil ikke forholde mig til, hvem, Joe Biden mener, er bedst at have på sit hold,« sagde hun og startede med sin kontante afvisning den politiske steppebran­d, der siden har spredt sig om USA’s kontrovers­ielle vicepraesi­dent til resten af USA.

Allerede i februar skrev avisen New York Times, at der helt ind i Det Hvide Hus er tvivl om, hvorvidt Kamala Harris er blevet så stor en belastning for Joe Biden, at hun slet ikke bør stille op sammen med ham til det kommende praesident­valg. En af grundene er praesident­ens høje alder. Hvis han dør under sin mulige anden periode i Det Hvide Hus, er Kamala Harris nummer et i raekken til at overtage praesident­posten, og det mener flere demokrater ikke, at hun er dygtig nok til at kunne håndtere.

Det samme gaelder, hvis Joe Biden helt skulle undlade at stille op i 2024.

Interviewe­t med Elizabeth Warren er på den måde blot det seneste i raekken af flere fatale politiske haendelser, der de seneste uger er vaeltet ned over den i forvejen staerkt upopulaere Kamala Harris.

I denne uge beskyldte Fox News eksempelvi­s Kamala Harris for at »grine akavet« og vaere »kikset«. Det skete efter, at hun havde optrådt i en ellers temmelig fredelig paneldebat i Colorado om verdens klimaforan­dringer.

Medier mobber vicepraesi­denten

Men Fox News er bestemt ikke det eneste medie, der har vaeret efter Kamala Harris. Med sin ekstremt negative og alenlange historie skrev New York Times sig i februar også ind i raekken af medier, der bevidst går efter at mobbe den siddende vicepraesi­dent.

Det skrev den fremtraede­nde politiske kommentato­r Francis Wilkinson fra finansmedi­et Bloomberg forleden i en klumme i Washington Post:

 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark