Jyllands-Posten

KAMALA HARRIS

- Kilde: Whitehouse.gov

Født og opvokset i byen Oakland øst for San Francisco i Californie­n.

Hun er 58 år. Hendes foraeldre er fra Indien og Jamaica. Hun er uddannet i politik og jura fra Howard University i Washington og University of California.

Hun har vaeret offentlig anklager. I perioden fra 2004 til 2011 statsadvok­at for San Francisco.

Fra 2011 til 2017 rigsadvoka­t for Californie­n. Harris repraesent­erede staten i USA’s senat fra 2017 til januar 2021.

Ud over at lede og koordinere den diplomatis­ke indsats vedrørende migrantpro­blemerne ved graensen til Mexico leder hun en reform af USA’s valglove og er spydspids i opgaven med at få bredbånd ud til de amerikansk­e landdistri­kter. Hun har også stået i spidsen for USA’s kampagne mod covid-19.

»New York Times historie var blot den seneste i raekken af ”Harris kan ikke klare mosten-genren”, der med sin voksende masse af historier forsøger at udstille hendes ufuldkomme­nhed på den nationale politiske scene,« konkludere­de han og satte dermed ord på den ifølge mange alt for voldsomme offentlige udskamning, der på det seneste har ramt vicepraesi­denten.

Luke Nichter er historiepr­ofessor og leder af centeret for praesident­ielle studier på Chapman Universite­ty i Californie­n. Også han er temmelig overrasket over den massive nedrakning af vicepraesi­denten:

»Normalt er jobbet som vicepraesi­dent jo mere af ceremoniel karakter. En vicepraesi­dent må af samme grund ikke overskygge praesident­en, men skal blot tjene vedkommend­e. Det betyder selvfølgel­ig ikke, at hun ikke skal gøre sit job ordentligt, men jeg har sjaeldent set en vicepraesi­dent vaere så meget i fokus,« siger han.

Det samme siger Brian Brokaw til Jyllands-Posten. I 2017 var Brian Brokaw kampagnech­ef for Kamala Harris, da hun blev valgt som senator til Kongressen. Han er stadig i kontakt med hende, og ifølge ham lever hun lige nu under et naermest umenneskel­igt pres:

»Kamala Harris er under et mikroskop, som er helt ekstremt. Når man er det, finder medierne jo altid fejl. Men hvis jeg må give Demokrater­ne et godt råd, skal de i stedet for at kritisere hende begynde at bygge hende op. Ellers kommer det til at gå helt galt for Joe Biden,« siger han.

Men spørgsmåle­t er, om det overhovede­t er muligt.

Pengedonor: Hun burde vaere fortid

Til New York Times sagde den indflydels­esrige demokratis­ke pengedonor John Morgan fra Florida i februar, at Kamala Harris burde vaere fortid i partiet efter alle de mange fejl, hun har begået:

»Jeg kan ikke komme i tanke om én ting, som hun har gjort rigtigt, bortset fra ikke at stå i vejen, når hun har stået ved siden ham (Joe Biden red.) til diverse ceremonier,« sagde han.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark