Jyllands-Posten

Søndag var de store fodboldføl­elsers stund, men tabellen lyver aldrig

FC Midtjyllan­d er forårets store tabere og misser for første gang nogensinde et slutspil om medaljer i Superligae­n.

- JESPER ENGMANN jesper.engmann@jp.dk

Da der blev fløjtet til pause i Silkeborg, var FC Midtjyllan­d med i topseks – den kriseramte klub havde scoret til 2-1. Undervejs i de sidste 45 minutter blev sidste saesons sølvvinder­e igen kylet ud af det fine selskab, men i overtiden troede alle, at de på ny var med. Men så annullered­e et VAR-gennemsyn Juninhos mål til 4-3, som ellers ville klemme FC Midtjyllan­d foran Brøndby, der led et nederlag på 1-2 til FC Nordsjaell­and på en sen scoring.

Søndag var de store fodboldføl­elsers stund, Superligae­n skulle knaekkes over på midten, de svage skulle skilles fra, og da kampen i Silkeborg var ovre efter halvanden times tjubang, satte flere spillere sig slukørede på kunstgraes­set, andre løb rundt i raseri, og der blev bandet og svovlet.

FC Midtjyllan­d kan kvalificer­e sig til en playoffkam­p om at deltage i Conference League. Men det kraever en syvendepla­ds, hvilket ikke er givet. Pladsen uden for det fine selskab er en ringe trøst for de største fodboldklu­bber. Som FC Midtjyllan­d, der i sin levetid aldrig er blevet ringere end nummer syv.

For tv-pengene er vaesentlig­t flere i topseks, og de indbyrdes opgør er alt andet lige fremmende for de enkelte klubbers spillere, konkurrenc­en er hårdere, og hver eneste weekend kommer spillerne op mod mandskaber af samme eller bedre støbning. Laeg dertil indtaegter­ne fra tilskuerne, ikke uvaesentli­gt i en saeson, hvor folk er vaeltet ind på de danske stadionanl­aeg for at se fodbold uden filter.

Internt i klubberne trasker sportschef­erne rundt og ved, at det er nemmere at få en god pris for en profil ved et salg fra en klub i topseks, akkurat som det er nemmere at lokke nye spillere til i sommerpaus­en.

En stor blodtud

Det var første gang, siden Superligae­n indførte slutspil med seks hold, at FC Midtjyllan­d ikke var i stand til at kvalificer­e sig. Lidt af en blodtud til klubben, som må karakteris­eres som den store taber på skilledage­n.

Silkeborg havde også en god mulighed for at ryge med for anden saeson i traek, men et af raekkens paenest spillende fodboldhol­d manglede i den grad koldblodig­hed defensivt. Forsvarssp­iller Joel Felix klumrede, så Gustav Isaksen kunne spaene op og sparke FC Midtjyllan­d på 3-2 et kvarter før tid, men overrasken­de lukkede FC Midtjyllan­d et mål ind efter et hjørnespar­k.

FC Midtjyllan­d er aldrig blevet ringere end nummer syv.

AGF-OB 1-0 (1-0)

FC København-Viborg 2-1 (1-0)

AaB-Randers FC 0-1 (0-0)

(89.) 1-0 Patrick Mortensen (38.) Nicolai Poulsen, AGF 1-0 Hákon Arnar Haraldsson (13.), 2-0 Mohamed Daramy (66.), 2-1 Nils Mortimer (70.) 32.678

FCN-Brøndby IF 2-1 (0-1)

Lyngby-AC Horsens 1-1 (1-0)

0-1 Björn Kopplin (51.) 0-1 Håkon Evjen (39.), 1-1 Ernest Nuamah (52.), 2-1 Ernest Nuamah (90.) 0-1 Stefan Gartenmann (13.), 1-1 Tonni Adamsen (30.), 1-2 Gustav Isaksen (45.), 2-2 Oliver Sonne (60.), 2-3 Gustav Isaksen (75.), 3-3 Alexander Lind (86.) 1-0 Alfred Finnbogaso­n (24.), 1-1 Simon Makienok (62.)

 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark