Jyllands-Posten

Frederik Vesti vandt i Jeddah

Danske Vesti vandt i Formel 2, og Kevin Magnussen klemte sig lige nøjagtig ind i top-10 i saesonens andet Formel 1-løb.

-

Kevin Magnussen satte søndag sit første point på kontoen i denne Formel 1saeson.

I Saudi-Arabiens grandprix lå han laenge og lurede på en plads i top-10, og efter flere forsøg på overhaling­er lykkedes det til sidst danskeren at klemme sig ind. Det sikrer ham et enkelt point.

Den danske racerkører kan samtidig glaede sig over, at han sluttede foran Haaskolleg­aen Nico Hülkenberg, der endte to placeringe­r laengere tilbage.

Saesonens andet løb blev endnu en stor triumf for Red Bull, som igen tog de to topplaceri­nger og så saerdeles overlegen ud.

Sammenlign­et med første grandprix i Bahrain var placeringe­rne dog byttet rundt for Sergio Perez og Max Verstappen med mexicanere­n som vinder.

Den unge danske racerkører Frederik Vesti viste søndag vejen for landsmande­n Kevin Magnussen i Jeddah.

Vesti avancerer

Som opvarmning til Formel 1-løbet søndag aften vandt 21-årige Vesti således Formel 2-løbet i Saudi-Arabien.

Danskeren startede som nummer seks, men arbejdede sig op, og efter 17 af 28 omgange overtog han føringen, da franske Victor Martins røg af banen og udgik.

Herfra holdt han hjem og sikrede sig karrierens anden sejr i Formel 2 - det første i et hovedløb.

Efter to grandprixw­eekender ligger danskeren nummer fire i den samlede stilling. Han har 28 point mod førende Ralph Boschungs 33 point.

Vesti, der kører for italienske Prema Racing, har vaeret på podiet i alt seks gange i 31 starter i Formel 2.

I november kørte han 124 testomgang­e i Lewis Hamiltons Mercedes-racer. Han har siden begyndelse­n af 2021 vaeret tilknyttet Mercedes' talentakad­emi.