Jyllands-Posten

Esbjerg spillede sig taet på CL-kvartfinal­e

Dansk sejr ude over Brest Bretagne i den første play off-kamp.

- ANDREA LUTH andrea.luth@jp.dk

Sidste år var både Team Esbjerg og Brest Bretagne med i kvartfinal­erne i Champions League. I år er der kun plads til et af holdene, og Esbjerg spillede sig til et ganske fint udgangspun­kt i den første af to play offkampe.

På udebanen lykkedes det Jesper Jensens mandskab at besejre Brest med 28-25. Dermed er uafgjort nok, når de to hold mødes igen på søndag i Esbjerg.

Der blev gået til stålet fra start i det allervestl­igste Frankrig, hvor opbakninge­n i arenaen var godkendt.

Til gengaeld var nerverne til stede på begge hold, der skulle bruge lidt tid på at spille sig varme. Det lykkedes bedst for Esbjerg, der trods lidt fejl fik spillet sig til gode chancer, mens Anna Opstrup Kristensen i målet indledte med flere gode redninger. 5-3 til det danske hold efter 10 minutter.

Desvaerre for Esbjerg råder Brest over nordmanden

Helene Fauske, og hun var i sit es søndag eftermidda­g og sørgede for flere flotte scoringer og assister og var med til at bringe Brest på 5-5.

Derfra blev der byttet mål til 8-8, men så fik Brest overtaget i kampen. Franskmaen­dene havde forberedt sig godt og stod rigtigt i forsvaret til at generere Esbjerg-spillerne mest muligt.

En giftig trio

Men Esbjerg har også norske stjerner i truppen. En giftig trio, for Henny Reistad, Kristine Breistøl og Nora Mørk var sultne efter en kvartfinal­e og var i den grad med til at sørge for, at stillingen var helt lige igen, da holdene gik ud til pausen.

Team Esbjerg fik rigtig godt fat fra anden halvlegs begyndelse og kom i front med to godt hjulpet på vej af nogle imponerend­e redninger fra Anna Opstrup Kristensen.

Den danske keeper holdt det høje niveau og var i den grad medvirkend­e til, at Brest aldrig kom helt taet på igen, og de rutinerede fra Esbjerg kørte sikkert sejren i hus.