Jyllands-Posten

Han har skabt sig en helt ny tilvaerels­e på Australien­s østkyst

Da Kenneth Brink Hansens australske kone i 2019 fik hjemve og gerne ville flytte til Australien, tøvede politibetj­enten ikke med at følge med.

- HENRIK MALMGREEN finans@finans.dk

Efter 10 år som ansat i det danske politi fik Kenneth Brink Hansen lyst til at prøve noget nyt. Derfor pakkede han og hans australskf­ødte kone, Kirstine Carrigan, kuffertern­e og fløj til The Sunshine Coast på Australien­s østkyst en times kørsel nord for Brisbane.

Her ville parret besøge hendes familie og i en tid prøve lykken på den anden side af kloden. Kenneth Brink Hansen arbejdede bl.a. en tid som ekspedient i en bottleshop – Australien­s svar på en spiritusbu­tik.

Det er nu naesten fire år siden, og egentlig var det kun meningen, at de skulle vaere afsted et års tid eller halvandet, men så ramte coronapand­emien verden, og de kunne ikke komme hjem.

»Tiden gik, og en dag besluttede vi os for at blive. Vi havde efterhånde­n fået opbygget en god tilvaerels­e i Australien, og derfor ringede jeg hjem til en ejendomsma­egler i Danmark og bad ham om at saette vores hus til salg,« forklarer Kenneth Brink Hansen, der mødte sin kone hjemme i Danmark.

Tilvaerels­en er god her

Ud over at ekspedere i en spiritusbu­tik arbejdede han også en periode som altmuligma­nd i et byggefirma, men til sidst begyndte han at savne jobbet som politibetj­ent og blev ansat hos Queensland Police Service.

Hans kone har fået sig et godt job som afdelingsl­eder i et firma, der producerer lysudstyr, og så har parret netop købt eget hus i Palmview på Sunshine Coast, så lige nu er der ingen planer om at flytte hjem til Danmark.

»Livet er godt, lønnen er fin, pensionen er god, og klimaet kan man heller ikke klage over. Samtidig bor min kones familie lige rundt om hjørnet,« fortaeller Kenneth Brink Hansen.

»Endvidere er området perfekt til at dyrke en af mine hobbyer, nemlig surfing. Desuden holder vi meget af at køre på oplevelses­ture på motorcykel i bjergene inde i oplandet.«

Kenneth Brink Hansen spillede fodbold i den lille by Dokkedal uden for Aalborg, og det samme gjorde den australske kvinde, der senere blev hans kone.

Hun har en dansk mor, så for hende var det naturligt at blive en periode i Danmark. I 2011 købte de et hus sammen i Aalborg.

I 2016 fik parret datteren Claire, som i dag er syv år, og i 2019 kom sønnen Connor til. Samme år fik Kirstine Carrigan hjemve.

»Min kone er født og opvokset her i området, men selvfølgel­ig havde jeg da en del overvejels­er, inden jeg sagde ja til at flytte. Vi havde imidlertid vaeret i Australien tidligere på ferie, så egentlig var beslutning­en ikke så svaer, og jeg var helt indstillet på at prøve noget nyt. Jeg synes, vi har fået et både sjovere og bedre liv end hjemme i Danmark, så alt i alt er der ikke nogen af os, der fortryder beslutning­en,« fortaeller Kenneth Brink Hansen.

I en tid, da man ved hjaelp af videomøder nemt kan kommuniker­e med familie og venner hjemme i Danmark, er afsavnet knap så stort, men netvaerket i Australien er også ved at vaere godt udbygget. Blandt andet gennem jobbet som politibetj­ent, der på mange måder minder om at vaere politibetj­ent i Aalborg, men som på den anden side alligevel byder på anderledes opgaver.

»Jeg laegger opslag op på Facebook og Instagram. Det er der mange af mine tidlige

Området er perfekt til en af mine hobbyer, nemlig surfing. Desuden holder vi meget af at køre på oplevelses­ture på motorcykel i bjergene inde i oplandet. KENNETH BRINK HANSEN

 ?? ?? Kenneth Brink Hansen er her sammen med sin
Claire og sønnen Connor. australskf­ødte kone, Kirstine
Carrigan, og deres to børn,
Billedet er taget på dagen, datteren Foto: Privat da parret skrev slutseddel på sit hus i Palmview.
Kenneth Brink Hansen er her sammen med sin Claire og sønnen Connor. australskf­ødte kone, Kirstine Carrigan, og deres to børn, Billedet er taget på dagen, datteren Foto: Privat da parret skrev slutseddel på sit hus i Palmview.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark