Jyllands-Posten

Jeg bliver bekymret og forarget

- MAI MERCADO

Jeg blev faktisk både bekymret og forarget, da jeg i fredags laeste en artikel her i Jyllands-Posten: Flere voldtaegts­dømte afsoner i åbne faengsler.

En nat i marts sidste år voldtog Mohammad Salah Iskandaran­i to kvinder. Det skete, mens Mohammad egentligt burde befinde sig i Nørre Snede Faengsel for at afsone sin straf for at have begået andre voldtaegte­r nogle år forinden.

Det var dog ikke tilfaeldet, da han i februar flygtede fra Nørre Snede Faengsels åbne afdeling. Mohammad er ikke kun dømt for én voldtaegt. Han er dømt for hele seks voldtaegte­r, hvor han har truet de raedselssl­agne ofre med kniv, ødelagte glasflaske­r og dødstrusle­r. I min optik hører sådan en mand ikke til i et faengsels åbne afdeling.

De første voldtaegte­r begik han allerede som 15-årig mod to ofre på henholdsvi­s seks og syv år. Han voldtog to små børn.

Hvis dét ikke får alarmklokk­erne til at ringe, så er jeg bange for, hvem vi ellers har siddende rundtomkri­ng på de åbne afdelinger. På de åbne afdelinger er der ingen saerlige foranstalt­ninger for de indsatte, og de er sjaeldent indespaerr­et. Det lyder voldsomt i mine ører, at sådan en mand, som har begået seks voldtaegte­r, afsoner sin straf på en åben afdeling.

Retsordfør­er, Det Konservati­ve Folkeparti

I et svar til Retsudvalg­et meddeler Kriminalfo­rsorgen, at 57 personer, som er dømt for voldtaegt, afsoner deres straf i åbne afdelinger. Jeg er bestemt ikke modstander af, at andre mindre farlige fanger med lavere straffe sidder i et åbent faengsel.

Men det bekymrer mig, at en mand som Mohammad med så voldsom en fortid gør det. Han har vist sig at vaere yderst farlig for sine omgivelser og bør ikke lige uden videre kunne forlade et faengsel.

Desvaerre kan de to unge kvinders skaebne ikke gøres om, men nu er Mohammad blevet idømt forvaring. Det er i mine ører en mere passende straf. Det handler også om, at vi skal sikre, at Mohammad ikke begår samme kriminalit­et igen.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark