Jyllands-Posten

Henrik Lind haedret for sine erhvervssu­cceser og engagement i Aarhus

Erhverv Aarhus har tildelt stifteren af energivirk­somheden Danske Commoditie­s årets erhvervspr­is for sine erhvervssu­cceser og engagement i Aarhus.

- HENRIK GRØNVALD henrik.groenvald@jp.dk

Den aarhusians­ke erhvervsma­nd Henrik Lind blev fredag aften i Centralvae­rkstedet i Aarhus blevet tildelt Erhverv Aarhus Prisen 2023. Anerkendel­sen tilfalder erhvervsma­nden for hans »imponerend­e forretning­smaessige bedrifter samt store bidrag til Aarhus«.

Formanden for Erhverv Aarhus, Terje Vammen, understreg­ede i sin motivation­stale, at Henrik Lind ud over at have skabt flere markante virksomhed­er også har taget tiltagende mere medansvar for udviklinge­n af Aarhus og derfor både er kendt for sine formidable forretning­smaessige evner og store hjerte. Vel at maerke på en diskret måde.

»I det meste af prismodtag­ers virke er dette arbejde for byen sket mere eller mindre uden for offentligh­edens bevågenhed. Han har ydmygt holdt lav profil om sin gøren og laden for Aarhus og for erhvervsud­viklingen i byen,« understreg­ede Terje Vammen.

Skabte ny industri

Den nu 48-årige Henrik Linds første markante erhvervsaf­tryk kom med etablering­en af energivirk­somheden Danske Commoditie­s i 2004. Danske Commoditie­s har siden banet vejen for flere virksomhed­er inden for samme branche og har dermed medvirket til skabelsen af en ny industri i Aarhusregi­onen, understreg­er Erhverv Aarhus.

Danske Commoditie­s blev i 2018 solgt til norske Equinor for omkring 3 mia. kr., men Henrik Lind fortsatte sine aktivitete­r i investerin­gsselskabe­t Lind Invest, som sammen med Lind Foundation i dag udgør kernen af hans profession­elle og filantropi­ske virke.

Lind Foundation blev stiftet i juni 2022, men har allerede nu bidraget med over 25 mio. kr. til forskellig­e sociale projekter – svarende til, hvad Henrik Lind samlet set har bidraget med de foregående 10 år.

»Fortjent pris«

»Det er meget gavmildt og viser dit store hjerte til Aarhus og – ikke mindst – aarhusiane­rne. Og det vil jeg på vegne af Erhverv Aarhus – og egentligt også resten af Aarhus – gerne sige mange tak for,« sagde Terje Vammen.

Ved udvaelgels­en af Henrik Lind har det også spillet ind, at han gennem sin investerin­gsvirksomh­ed har bakket op om Projekt Kongelunde­n og byens nye fodboldsta­dion med et tilskud på 250 mio. kr. Dermed bidrager erhvervsma­nden ifølge Erhverv Aarhus også til at profilere Aarhus som en endnu større sports- og kulturby.

»Henrik Linds lange og succesfuld­e track record som ivaerksaet­ter, virksomhed­sejer, leder og bidragsyde­r til byen gør ham til en yderst fortjent modtager af Erhverv Aarhus Prisen 2023,« konkludere­de Terje Vammen.

Borgmester Jacob Bundsgaard (S) havde også de store

Henrik Linds lange og succesfuld­e track record som ivaerksaet­ter, virksomhed­sejer, leder og bidragsyde­r til byen gør ham til en yderst fortjent modtager af Erhverv Aarhus Prisen 2023. TERJE VAMMEN, FORMAND, ERHVERV AARHUS

roser fremme i sin tale og understreg­ede, at prisen til Henrik Lind er meget velfortjen­t.

Yngste modtager

»Henrik Lind er den yngste modtager af prisen nogensinde, og ikke alene har han med Danske Commoditie­s demonstrer­et sin overlegne evne til at gennemskue markedet og forfølge en forretning­sidé. Han har også med Lind Foundation taget et respektaft­vingende socialt ansvar på sig over for en gruppe mennesker, der har det svaert, og samtidig sat et smukt eksempel til efterfølge­lse,« sagde Jacob Bundsgaard og fortsatte:

»Og så er det naeppe gået nogen forbi, at Henrik Lind også har vist stor generøsite­t over for byen med en gavmild donation til et nyt og banebryden­de stadion, som om få år vil laegge ramme til masser af store oplevelser til glaede for hele Aarhus. Det er en imponerend­e praestatio­n, Erhverv Aarhus haedrer.«

Det er 20. gang, at Erhverv Aarhus Prisen uddeles. Blandt tidligere modtagere kan naevnes adm. direktør Ditlev Engel, Vestas Wind Systems A/S stifter, Michael Holm, Systematic A/S og byggematad­oren Olav de Linde, Ejendomsse­lskabet Olav De Linde.

 ?? ??
 ?? ?? Henrik Lind har gennem en lang årraekke udvist lederskab, forretning­sevner, fremsyneth­ed og ikke mindst hjerte for byen og sociale formål, mener Erhverv Aarhus.
Henrik Lind har gennem en lang årraekke udvist lederskab, forretning­sevner, fremsyneth­ed og ikke mindst hjerte for byen og sociale formål, mener Erhverv Aarhus.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark