Jyllands-Posten

Dør til dør-indsamling skal få Åbyhøj Idraetscen­ter naermere målstreg

Åbyhøj Idraetscen­terprojekt har momentum, og initiativg­ruppe igangsaett­er nu ny indsamling i håb om at komme helt i mål. Rådmand med Åbyhøjrødd­er har meldt sig som indsamler.

- KIM SKOVRUP ANDERSEN kim.s.andersen@dinavis.dk

En gammel drøm om at få opført et idraetscen­ter i Åbyhøj er taet på at blive realiseret.

Der er rejst cirka 29 millioner kroner med støtte fra store fonde, lokalbefol­kningen og kommunen – senest med et såkaldt anlaegstil­skud på to millioner kroner, og med en budgettere­t låntagning på cirka 8 mio. kr. bevirker det, at man er halvanden millioner kroner fra målet.

Slutspurte­n skal saettes ind, og nu går lokalbefol­kningen et skridt videre.

»Vi igangsaett­er en indsamling­suge i uge 15, hvor vi håber, vi kan få hele bydelen til at bakke op og hjaelpe os det sidste stykke over målstregen, så vi kan trykke på knappen til første spadestik. Det kunne vaere fantastisk,« siger Marie-Louise Brebøl Christense­n fra Åbyhøj Idraetscen­ters styregrupp­e og naevner, at opbakninge­n fra lokalområd­ets foreninger og faellesråd har vaeret maerkbar i de to år, projektet har vaeret i gang.

Støttelott­eri

Som noget nyt er man gået sammen med Kraeftens Bekaempels­e og saelger lodder til et støttelott­eri, hvor hovedgevin­sten er 1.000.000 kroner, og hvor en del af overskudde­t kommer til at gå til det kommende idraetscen­ter.

En af de lokale indsamlere er rådmand for Sociale Forhold

og Beskaeftig­else, Anders Winnerskjo­ld (S).

»Der er to gode grunde til, at jeg har meldt mig som indsamler. Jeg synes, det er fuldstaend­ig fantastisk, at vi har en frivillig gruppe, som har brugt et par år af deres fritid på at forsøge at skabe noget, der gør godt for andre på tvaers af generation­er. Og så er jeg født og opvokset i Åbyhøj og er flyttet tilbage hertil i mit voksne liv,« siger Winnerskko­ld og understreg­er, at det virkelig ikke er ham, der traekker laesset, men alle de frivillige gode kraefter i området.

Rådmanden synes, det er en rigtig god idé, at styregrupp­en samarbejde­r med Kraeftens Bekaempels­e:

»Det er en win-win. Min far døde for tre år siden af kraeft, så Kraeftens Bekaempels­e støtter jeg af og til ved lejlighed. Hvis vi både kan hjaelpe kraeftfors­kning og familier med kraeftramt­e samtidig med, at vi får realiseret et idraetscen­ter, så har det vaeret en god dag,« fastslår han.

Få udbredt viden

Dør til dør-indsamling­en har flere formål.

»Grunden til, at vi vil gå fra dør til dør, er i høj grad for at få udbredt viden om projektet i lokalområd­et og få taget det lokale ejerskab. For et år siden tog vi på en lignende runde, og dér blev vi overrasket over, at der stadig var en del, som ikke havde hørt om Åbyhøj Idraetscen­ter, men som udviste interesse og gerne ville vide mere om det. Det er jo ikke alle, der er på facebook,« forklarer MarieLouis­e Brebøl Christense­n.

Indsamling­en fra dør til dør kommer til at foregå lørdag 15. april fra klokken 11, men allerede nogle dage inden er der mulighed for at støtte projektet.

»Vi kickstarte­r en hel indsamling­suge 2. påskedag, mandag den 10. april. Her vil der vaere koncerter på Elvaerket.

Derudover arrangerer vi banko om onsdagen på Zig’is Dessertcaf­é. I øjeblikket arbejder vi på flere andre aktivitete­r i løbet af ugen, som gerne skulle generere penge til Åbyhøj Idraetscen­ter,« fortaeller Kasper Fey-Hansen, som også har vaeret ankermand bag en erhvervsin­dsamling.

Han opfordrer til, at man holder sig orienteret på Åbyhøj Idraetscen­ters Facebooksi­de, hvor der løbende vil blive lagt begivenhed­er på i forhold til indsamling­sugen.

I skrivende stund arbejder gruppen på at få fat på flere indsamlere til den 15. april.

»Vi vurderer, at man som indsamler cirka kan nå 100 husstande per runde, man går. Jo flere indsamlere vi får, desto flere kan vi komme rundt til, og vi kan sagtens bruge flere,« siger MarieLouis­e Brebøl Christense­n.

Hvis man gerne vil vaere indsamler, kan man tilmelde sig på mail til: indsamling@aabyhoej-ic.dk

Hvis vi både kan hjaelpe kraeftfors­kning og familier med kraeftramt­e samtidig med, at vi får realiseret et idraetscen­ter, så har det vaeret en god dag. ANDERS WINNERSKJO­LD, RÅDMAND (S) OG ÅBYHØJER

 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark