Jyllands-Posten

Nej – Aarhus Kommune hverken gambler eller opfører sig uansvarlig­t

I Socialdemo­kratiet er vi altid åbne for dialog og samarbejde med erhvervsli­vet og vil fortsaette med at arbejde for en baeredygti­g og velfungere­nde kommune, der gavner både borgere og virksomhed­er.

- JESPER KJELDSEN,

politisk ordfører for Socialdemo­kratiet i Aarhus Byråd

Henrik Arns fra Nye Borgerlige har i et laeserbrev kritiseret Aarhus Kommunes investerin­gsstrategi og betalingsp­raksis over for erhvervsli­vet.

Jeg ved godt, at Arens ønsker en debat, han kan positioner­e sig i, men jeg føler mig ganske enkelt nødsaget til at besvare kritikken og praesenter­e en mere aedruelig og korrekt version af begge emner.

For det første bør man understreg­e, at Aarhus Kommune selvfølgel­ig ikke uansvarlig­t gambler i finansmark­ederne med borgernes penge. Kommunens investerin­ger er underlagt strenge regler og retningsli­njer for at sikre en ansvarlig og forsvarlig forvaltnin­g af skattekron­er. Investerin­gerne sker for at skabe en stabil og langsigtet indtjening, der kan vaere med til at finansiere velfaerd og offentlige ydelser. Selvfølgel­ig vil der altid vaere risici forbundet med investerin­ger, men det er vigtigt at huske, at der også er år, hvor vi opnår positive resultater, der gavner kommunens økonomi.

Når det kommer til betalingsp­raksis, er det vigtigt at korrigere nogle af de åbenlyse påtagede misforståe­lser, som er fremsat i Henrik Arnes indlaeg. Det er ikke korrekt, at Aarhus Kommune bruger erhvervsli­vet som kassekredi­t for at kunne investere mere. Betalingsf­risten på 30 dage, som Aarhus Kommune følger, er den mest almindelig­e og også den standard, som SMVDanmark, organisati­onen for små og mellemstor­e virksomhed­er, arbejder for at vedtage. Henrik Arens har vaeret med at at stille (ufinansier­et) forslag om at denne praksis aendres, så betalingsf­risten aendres.

Det er også vaerd at naevne, at ingen fra erhvervsli­vet har henvendt sig til Aarhus Kommune med et ønske om at aendre denne aftale. Under coronakris­en tilbød kommunen en kortere betalingsf­rist, hvilket omkring 100 ud af cirka. 10.000 leverandør­er benyttede sig af.

Økonomiudv­alget har netop drøftet, at dette vaerktøj kan anvendes igen i lignende situatione­r, hvis det bliver nødvendigt.

“Kodeks for god betalingss­kik”, som er udarbejdet i samarbejde mellem bl.a. Dansk Industri, Dansk Erhverv, Dansk Ivaerksaet­terforenin­g, Finans & Leasing, FSR – danske revisorer og ikke mindst SMVDanmark, anbefaler også en betalingsf­rist på 30 dage.

Sammenfatt­ende ønsker vi i Socialdemo­kratiet at sikre en ansvarlig og forsvarlig forvaltnin­g af Aarhus Kommunes økonomi, både når det kommer til investerin­ger og betalingsp­raksis.

Vi er altid åbne for dialog og samarbejde med erhvervsli­vet og vil fortsaette med at arbejde for en baeredygti­g og velfungere­nde kommune, der gavner både borgere og virksomhed­er.

Men de 30 dage er helt standard og ordentligt, både overfor vores medarbejde­re, der administre­rer betalinger­ne, og vores leverandør­er.

Nye Borgerlige må forstå, at heller ikke af kommunen kan man kraeve, at pengene skal stå på kontoen i morgen.

Jeg ved godt, at Arens ønsker en debat, han kan positioner­e sig i, men jeg føler mig ganske enkelt nødsaget til at besvare kritikken og praesenter­e en mere aedruelig og korrekt version.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark