Jyllands-Posten

AGF satte to rekorder i sejren over OB og cementered­e fjerdeplad­sen

En rekord blev slået, en blev tangeret, og så vandt AGF med 10 mand på banen til sidst. Der var nok at fejre i Aarhus søndag eftermidda­g.

- DANIEL NØRUP AGERHOLM daniel.n.agerholm@jp.dk

I Superligae­ns sidste kampe i grundspill­et blev der scoret mål på mål i en sådan fart, at den høje DONG-lyd konstant gjaldede på Ceres Park i Aarhus. Tilskuerne på stadion fik ikke selv en målfest, da AGF tog i mod OB, men betød ikke noget.

Rekorder blev sat, et rødt kort blev uddelt, og Patrick Mortensen sikrede holdet sejren. Succes, drama og forløsning. En perfekt actionfilm.

OB virkede påvirket af det faktum, at klubben skulle bruge en sejr, hvis man ville vaere sikker på en plads i topseks, mens AGF, som i mandags sikrede sig en plads i slutspille­t, spillede mere frit, end man har vaeret vant til at se i denne saeson.

Alligevel var det OB, der var ved at give et mål vaek, da en aflevering lå mellem målmand og forsvar. Ingen vidste, hvem der skulle samle aflevering­en op, og så kom Mikkel Duelund i stedet frem til den. Skuddet blev blokeret, men det vidnede om, at AGF spillede fodbold, mens OB-spillerne forsøgte at finde ud af, hvordan de skulle gøre det samme.

»Jeg var stolt af kampens start. Vi sikrede os topseks i mandags, og jeg var nervøs for, at vi måske ville droppe 5-10 pct., men tvaert imod startede vi godt og lagde tryk på OB. Vi spillede en virkelig god første halvleg,« siger Patrick Mortensen.

Med fem minutter til pause fik AGF frispark. Gift Links sparkede den ind i hovedet på AGF-anføreren, som gjorde, som han nu har gjort 59 gange for klubben. Han scorede. Målet betød, at Mortensen overgik Morten ”Duncan” Rasmussens målrekord for AGF og blev dermed AGF’s mest scorende spiller i Superligae­n.

»Jeg er utrolig stolt. Af mig og holdet. Havde det ikke vaeret for dem, ville jeg ikke have slået den rekord. Jeg er ydmyg omkring det. Det betyder ikke, at jeg skal hjem nu og tyre fem bajere ned og give konen en ordentlig omgang. Jeg skal bare vaere klar til naeste kamp,« siger Patrick Mortensen.

Ryk til siden Mogens Krogh

AGF startede anden halvleg lige så dårligt, som man havde afsluttet den første. Det udmøntede sig i flere chancer til OB, som ikke gjorde alvor af truslerne.

Som kampen gik, kom OB taettere på, men manden i AGF-målet var på en mission. Kunne Jesper Hansen holde målet, betød det, at han ville komme op 126 clean sheets og dermed tangere Mogens Kroghs rekord. Efter kampen mødte Jesper Hansen de skrevne medier med et kaempemaes­sigt smil på laeberne.

»Det holdt hårdt, men hvor er det bare fedt. Nu går vi ind i mesterskab­sspillet, og gør mig meget motiveret, at jeg nu er så taet på at stå alene med rekorden.«

Flere gange var AGF taettere på at score til 2-0, end OB var på en udligning.

»Vi skulle have scoret flere mål, det skylder vi os selv,« siger Patrick Mortensen.

Hård dom

Nicolai Poulsen gik sent i kampen for hårdt ind i en duel med en OB-spiller. Det betød, at han fik tildelt sit andet gule kort, og så måtte AGF spille med 10 mand resten af kampen.

Poulsen rystede på hovedet af beslutning­en, men argumenter­ede ikke med dommeren. Det gjorde i stedet Patrick Mortensen, som faegtede med armene og forgaeves forsøgte at tale sin sag.

»Det irriterer mig helt vildt. Lige inden blev der lavet frispark på Sigurd (Haugen red.). Og selv, hvis der ikke var frispark inden, var det virkelig hård dom. Jeg tror ikke, at én eneste OB-spiller ville appellere, hvis dommeren ikke havde givet gult. Jeg kan ikke stå og sige, at det er pga. Nicolai... det irriterer mig virkelig, at vi skal vaere uden ham i naeste kamp,« siger anføreren.

Det røde kort gjorde dog hverken til eller fra. OB havde ikke vaerktøjet til at lirke AGF’s låste forsvar op, og så endte kampen 1-0 til hjemmehold­et. Sejren til AGF betyder, at holdet går til landsholds­pause på en fjerdeplad­s med to point op til Viborg på tredjeplad­sen og tre point ned til Randers FC på femteplads­en.

»Vi har jo alt at vinde og intet at tabe nu, og det skal vi minde os selv om. Vi skal saette os en ny målsaetnin­g i landsholds­pausen, men det ville da vaere uambitiøst ikke at gå efter mere nu, uden at sige for meget,« siger Patrick Mortensen.

?? ?? Patrick Mortensen scorede til 1 -0 under kampen mellem AGF og OB og blev dermed AGF mest scorende spiller i Superligae­n. Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix
 ?? ?? Dommer Peter Kjaersgaar­d giver rødt til Nicolai Poulsen under superligak­ampen mellem
AGF og OB i Aarhus.
Dommer Peter Kjaersgaar­d giver rødt til Nicolai Poulsen under superligak­ampen mellem AGF og OB i Aarhus. Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix