Jyllands-Posten

Fansene er ikke i tvivl – AGF kommer til at spille om medaljer

Det var glade fans, som JP Aarhus talte med på Ceres Park søndag eftermidda­g. Her var det tydeligt at maerke, at AGF tidligere på ugen havde sikret sig en plads i top seks i Superligae­n.

- CLARA STEGGER clara.stegger@jp.dk

Det ulmede allerede på Frederiks Alle, hvor hvide vimpler flere steder flagrede i vinden søndag eftermidda­g. På Stadion Allé var der ingen tvivl. AGF – byens hold – skulle spille, og i en lind strøm ankom fansene til Ceres Park. Dagens kamp mod OB var dog ikke som de andre.

Der var nemlig både ro i maven hos fansene, og så var de enige om én ting.

En af de fremmødte fans

Bjarne Bilde (2. fra venstre) står sammen med sin far og venner. De har vaeret på stadionet siden kl. 13 for at varme op til dagens kamp. var 53-årige Bjarne Bilde. Han »kan ikke leve uden AGF«. Derfor er han fast inventar på C-tribunen – helt praecist C4 øvre – og har haft saesonkort, så laenge det har eksisteret. Siden holdet kvalificer­ede sig til slutspille­t i mandags har »pulsen vaeret normal,« griner han og tager en tår af sin øl.

Han synes, det er »helt fantastisk«, at de kan vaere med til at spille om medaljer og er sikker på, at det enten bliver bronze eller sølv i år. Bjarne Bilde er der sammen med sin far og to venner. De fire har holdt sammen i 20 år og er stort set til alle ude- og hjemmekamp­e.

»Det er det kaempe sammenhold og hyggen,» der gør, at de ikke kan undvaere fodbolden. Derfor mødtes de til øl foran stadion to timer før kampstarte­n.

Et andet sted på stadion, på B-tribunen, har Claus Stephansen og hans familie taget plads. De er alle enige om, at det er »fantastisk«, at AGF er med i slutspille­t.

»Det her er den sjoveste ende af tabellen, det er aldrig fedt at ligge og rode rundt i bunden,« siger Claus Stephansen iklaedt sin AGF-trøje og matchende halstørkla­ede.

»Det er altid en vigtig kamp, men fordi de er sikret en plads i top seks, er det uden nerver i dag,« fortaeller han.

»3-1«, »2-0« og »4-0«. Familiens

ni medlemmer har forskellig­e bud på, hvordan kampen ender, men alle til AGF’s favør. Èn ting er de helt enige om: Der haenger medaljer om halsen, når saesonen er slut.

»Vi gentager succesen, det lugter af bronze i år,« siger Claus Stephansen.

I køen til en stadionpla­tte står 47-årige Uffe Nielsen. Han lugter også metal, »der er god mulighed for bronze eller sølv i år,« siger han.

 ?? ?? Claus Stephansen, iført den hvide AGF-trøje på bagerste raekke, er taget på stadion sammen med sin familie. De er tre generation­er afsted. Fotos: Mikkel Berg Pedersen
Claus Stephansen, iført den hvide AGF-trøje på bagerste raekke, er taget på stadion sammen med sin familie. De er tre generation­er afsted. Fotos: Mikkel Berg Pedersen
 ?? ?? AGF-fan Uffe Nielsen mener, at der er god chancer for at AGF ender i top tre, når saesonen er slut.
AGF-fan Uffe Nielsen mener, at der er god chancer for at AGF ender i top tre, når saesonen er slut.
 ?? ?? Både før og efter kampstart blev der klappet og sunget på tribunerne på Ceres Park søndag eftermidda­g.
Både før og efter kampstart blev der klappet og sunget på tribunerne på Ceres Park søndag eftermidda­g.
 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark