Jyllands-Posten

Gidsel-familiens dilemma: Skal man holde med sin hjerteklub eller sin søns nye klub?

Mathias Gidsel møder barndomskl­ubben Skjern, som hans familie er involveret i både privat og profession­elt.

- MIKKEL HEMMER-HANSEN mikkel.hemmer@jp.dk

Hver weekend kan man i radioen få gode og mindre gode råd til små og store dilemmaer i livet fra kendte danskere.

Det har eventchef Helle Gidsel ikke brug for, selv om hun udefra set står i et følelsesma­essigt limbo tirsdag aften.

Hun arbejder som eventchef i Skjern Håndbold, og så er hun mor til landsholds­spiller Mathias Gidsel, der kommer tilbage til barndomskl­ubben sammen med Füchse Berlin. Det gaelder den første af to ottendedel­sfinaler i European League.

Den 24-årige Mathias Gidsel var som barn så stor fan af den lokale håndboldkl­ub, at han havde en grøn Skjern-spilletrøj­e på til sin konfirmati­onsfest. Den var syet ind i siderne, så den ikke hang og slaskede alt for meget om den spinkle drengekrop.

Det er netop fortaellin­gen om Mathias Gidsel. En gut, der fysisk ikke kunne følge med sine jaevnaldre­nde og derfor blev sorteret fra som ung, når de bedste skulle samles. Men han gav ikke op. Han forlod Skjern i en ung alder for at dygtiggøre sig i GOG-land på Sydfyn. Det store gennembrud kom under VM i 2021, hvor han gik fra talentfuld til verdensstj­erne på pladsen som højre back.

Nu vender han tilbage som dobbelt VMguldvind­er og profil for Füchse Berlin, der fører Bundesliga­en. Det glaeder direktøren i Skjern Håndbold, Carsten Thygesen, der tydeligt husker Mathias Gidsel fra tiden som ungdomsspi­ller.

»Jeg havde aldrig gaettet på, at han en dag ville komme tilbage som topspiller på et tysk storhold. Men det viser bare, hvor svaert det er at se på unge spillere, hvem der bliver til noget, og hvem der ikke gør. Og laeren må vaere, at vi skal lade vaere med at udelukke nogle eller putte folk i kasser. Gidsel blev dømt til at vaere for lille, men han er et kaempe forbillede, fordi han blev ved med at jagte drømmen,« siger Carsten Thygesen.

Udsolgt på et døgn

Direktøren drømmer om, at Mathias Gidsel en dag traekker den grønne trøje over hovedet igen. Der går nok en del år, inden det bliver aktuelt, men en endagsvisi­t i Vestjyllan­d kan også noget.

»Vi kunne melde udsolgt efter ét døgn. Vi skal fire-fem år tilbage for at finde en kamp, hvor billettern­e er blevet solgt så hurtigt,« siger Helle Gidsel.

3.200 bliver presset ind tirsdag aften i den lokale hal, der naturligvi­s er sponsorere­t af Skjern Bank, hvor

Mathias Gidsels far, Ole Gidsel, for øvrigt arbejder. Interessen er enorm, også fra sponsorern­e, der kan se frem til at få mad serveret af blandt andre Mathias Gidsels farmor, der er med i ”Banden”, gruppen af frivillige, der hjaelper til hjemmekamp­ene.

»Det betyder meget rent økonomisk, at vi har trukket netop Berlin. I stedet for et underskud på vores europaeisk­e deltagelse i denne saeson kommer vi ud med overskud. Jeg kan se fra billetsyst­emet, at der kommer tilskuere fra andre steder i landet, som normalt ikke dukker op til vores kampe, og det vil jeg primaert tilskrive Mathias Gidsel,« siger Carsten Thygesen.

Hvem holder du med?

Tilbage på eventkonto­ret er Helle Gidsel ved at planlaegge kampafvikl­ingen. Der er ikke bestilt blomster til bysbarnet.

»Det er kaempestor­t, at vi skal spille ottendedel­sfinale. Og så betyder det ikke så meget, om modstander­en er Veszprém, Barcelona eller Berlin. Det er selvfølgel­ig fint, at Mathias kommer, fordi han har spillet her. Men det har Jacob Holm også, og vi er altid glade for at få besøg af tidligere spillere,« siger Helle Gidsel.

Hun har ikke brug for betaenknin­gstid på det naeste spørgsmål.

»Du må gerne spørge, hvem jeg holder med. Jeg holder selvfølgel­ig med Skjern. Jeg håber, at Mathias får en god oplevelse, men et nederlag,« siger Helle Gidsel.

 ?? ?? Mathias Gidsel på sin konfirmati­onsdag ved siden af moren, Helle Gidsel. Foto: Privat
Mathias Gidsel på sin konfirmati­onsdag ved siden af moren, Helle Gidsel. Foto: Privat

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark