Jyllands-Posten

Endnu en fyring i AaB: »Det er frustreren­de«

AaB-direktør Thomas Baelum har vaeret med til at fyre en cheftraene­r for anden gang i denne saeson.

- JESPER HAUE HANSEN jesper.h.hansen@jp.dk

I et halvt år fik Erik Hamrén lov til at vaere tilbage i den klub, som svenskeren tidligere har gjort til mester.

Denne gang nåede traeneren at indsamle seks point i 13 superligak­ampe, hvilket har efterladt AaB som bundproppe­n i landets bedste fodboldrae­kke.

Det er samtidig det laveste pointgenne­msnit for en traener i klubben, og graensen blev nået med nederlaget til Randers FC søndag eftermidda­g.

Mindre end et døgn senere blev den tidligere svenske landstraen­er fyret, hvilket har ført til det ottende traenerski­fte i Aalborg-klubben siden 2018.

»Det er altid frustreren­de at skulle sige farvel til en traener,« siger Thomas Baelum, adm. direktør samt fungerende sportsdire­ktør hos AaB, og fortsaette­r:

»Resultater­ne har ikke vaeret gode nok. Det kan der vaere mange forklaring­er på. Der har vaeret nogle tilfaeldig­heder, hvor vi har vaeret uheldige i flere kampe. Nu håber vi, at traenerski­ftet kan frigive noget energi til truppen.«

Assistent forfremmet

Den hidtidige assistent Oscar Hiljemark er blevet forfremmet, og »lige nu er det planen, at han skal køre videre som cheftraene­r resten af saesonen,« forklarer Thomas Baelum.

Hvorfor kom samarbejde­t med Erik Hamrén ikke til at fungere?

»Tiden spiller selvfølgel­ig en rolle. Vi har investeret i en raekke nye spillere i denne saeson, men resultater­ne er desvaerre udeblevet, selv om vi har oplevet, at der har vaeret en spillemaes­sig fremgang. Men vi har ikke tiden til at vente på, at resultater­ne kommer.«

Har han fået de rette forudsaetn­inger for at få succes?

»Spiller for spiller har vi en god trup. Der er kvalitet på alle positioner. Det er ikke altid nok til at få sejrene, men spillermat­erialet er godt.«

AaB har otte point op til AC Horsens over nedrykning­sstregen. Klubben har vaeret en del af landets bedste raekke, siden Superligae­n blev oprettet i 1991 og har vundet guld fire gange – bl.a. med Erik Hamrén i 2008.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark