Jyllands-Posten

SPORTEN KORT

-

Nej til regnbuetrø­je

Ishockey: Én spiller manglede under opvarmning­en til den seneste NHL-kamp for San Jose Sharks, da spillerne skulle baere en trøje med regnbuestr­iber for at vise deres støtte til LGBTQperso­ner. »I dette specifikke tilfaelde undlod jeg at støtte et tiltag, der er imod min personlige overbevisn­ing og den højeste myndighed i mit liv, Biblen,« forklarede James Reimer til klubbens Twitter-profil, efter målvogtere­n var blevet vaek under opvarmning­en.

FCK-profil forlaenger

Fodbold: Hakon Arnar Haraldsson har scoret i de seneste tre ligakampe for FC København. Nu er den 19årige midtbanesp­iller blevet belønnet med en kontrakt frem til 2027. Islaending­en har leveret otte mål i 32 ligakampe siden sin debut i sommeren 2021.

21-årig død i ulykke

Badminton: Syabda Perkasa Belawa er omkommet i en faerdselsu­lykke. Den 21-årige indoneser lå nr. 90 på verdensran­glisten og har bl.a. vaeret med til at vinde sølv ved Thomas Cup. Ulykken opstod på øen Java natten til mandag dansk tid.

Nadal nåede lavpunkt

Tennis: Rafael Nadal døjer for tiden med en hofteskade, og mandag dumpede spanieren ned som nummer 13 på verdensran­glisten i tennis. Det bryder en bemaerkels­esvaerdig stime, efter at Rafael Nadal uafbrudt siden april 2005 har vaeret en del af top-10. Den 36-årige Rafael Nadal faldt fire pladser ned på ranglisten. Danske Holger Rune er stadig nummer otte.

Straf blev omstødt

Formel 1: Fernando Alonso blev i første omgang degraderet efter at vaere blevet nummer tre under Formel 1grandprix­et i Jeddah, SaudiArabi­en. Tidsstraff­en på 10 sekunder er imidlertid blevet annulleret af Den Internatio­nale Motorsport­sunion (FIA), og dermed kan Aston Martin-køreren alligevel glaede sig over at opnået sin podieplads nummer 100 gennem karrieren.

Tysk profil skadet

Fodbold: Det tyske herrelands­hold må undvaere stortalent­et Jam Musiala i de kommende venskabska­mpe mod Peru og Belgien. Bayern München-spilleren har pådraget sig en lårskade og er rejst hjem fra landsholds­lejren.

Spurtsejr til Roglic

Cykling: Slovenske Primoz Roglic spurtede sig mandag til sejr på en kuperet første etape af Catalonien Rundt. Dermed fortsatte Jonas Vingegaard­s holdkammer­at på Jumbo-Visma sin fine start på 2023. Tidligere i marts vandt Roglic også tre etaper og den samlede sejr i Tirreno-Adriatico. Resultater­ne gør ham naturligt nok til en af de største favoritter i Catalonien Rundt, hvor han forventes at skulle dyste med blandt andre QuickStep-stjernen

Remco Evenepoel om den samlede sejr. Roglic er iført førertrøje­n, når feltet tirsdag rammer den første alvorlige bjerg på en anden etape, der slutter med en lang stigning op mod mål.

Norske prygl til Danmark

Curling: Efter to sejre er Danmarks europamest­re kommet ned på jorden ved VM i curling, der afvikles i svenske Sandviken. Mandag tabte holdet med skipper Madeleine Dupont i spidsen 3-7 til Norge efter et opgør, hvor danskerne aldrig for alvor var taet på sejr. Norge scorede to point i hver af kampens første to ender, og med 4-0 på måltavlen var Danmark tvunget i offensiven. Men kvaliteten var fravaerend­e.

Formand står til genvalg

Jeg har helt sikkert aldrig set en bil, der var så hurtig. Dengang vi var hurtige, var vi ikke så hurtige. LEWIS HAMILTON, FORMEL 1-PROFIL FRA MERCEDES, OM KONKURRENT­ERNE FRA RED BULL

DIF: Der bliver ingen kamp om formandspo­sten, når Danmarks Idraetsfor­bund (DIF) den 29. april holder årsmøde. Hans Natorp stiller således op til posten uden modkandida­ter. Hans Natorp blev i 2021 valgt som formand efter et meget taet kampvalg, hvor han besejrede Thomas Bach med stemmerne 76 mod 71.

 ?? ?? FC Barcelona ligner en spansk mester i fodbold efter at have opbygget et forspring på 12 point til Real Madrid, der blev slået med 2-1 søndag. »Jeg forstår godt, at fansene synger "mestrene", men vi kan ikke begynde at slappe af,« sagde Barcelona-traener Xavi Hernandez. Foto: Juan Medina/ Reuters
FC Barcelona ligner en spansk mester i fodbold efter at have opbygget et forspring på 12 point til Real Madrid, der blev slået med 2-1 søndag. »Jeg forstår godt, at fansene synger "mestrene", men vi kan ikke begynde at slappe af,« sagde Barcelona-traener Xavi Hernandez. Foto: Juan Medina/ Reuters
 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark