Jyllands-Posten

Niels Krause-Kjaer er klar til at prøve noget nyt

Niels Krause-Kjaer har et langt cv fra medieverde­nen, og efter 10 år på DR’s Deadline skal han igen ud og finde nye udfordring­er.

-

Journalist, pressechef, radiovaert, tv-vaert, politisk kommentato­r og forfatter.

Niels Krause-Kjaer har mange titler på cv’et, men det er titlen som journalist, som han identifice­rer sig mest med, har han tidligere fortalt.

Krause-Kjaer voksede op på landet i den lille by Hovedgård mellem Horsens og Skanderbor­g, og allerede som barn vidste han, at det var journalist, han ville vaere.

Han blev faerdigudd­annet journalist i 1990 og var de naeste syv år ansat på Jyllands-Posten, hvor han primaert skrev artikler på avisens søndagsred­aktion.

Efter nogle år som avisjourna­list blev han hentet ind som pressechef for De Konservati­ve under partiets davaerende leder, Per Stig

Møller. Niels Krause-Kjaer kom i den periode taet på partiet.

I 2000 udkom hans første roman ”Kongekabal­e”, som handler om alliancer og beskidt, politisk spil på Christians­borg.

Romanen har mange ligheder med de magtkampe, som foregik i De Konservati­ve op gennem 1990’erne, og Niels Krause-Kjaer har i interviews ikke lagt skjul på, at det er det, som han har ladet sig inspirere af.

”Kongekabal­e” var desuden med til at starte en debat om forholdet mellem politikere, spindoktor­er og journalist­er.

Vaert på flagskibet

Fra 1998 til 2004 var Niels Krause-Kjaer lektor på Danmarks Journalist­højskole, som i dag hedder DMJX, og efterfølge­nde leder af journalist­uddannelse­n på Syddansk Universite­t (SDU).

”Kongekabal­e” blev filmatiser­et i 2004, og herefter begyndte en masse tilbud at vaelte ind, har Niels KrauseKjae­r fortalt.

Han har vaeret vaert på

DR2 Morgen og haft sit eget radioprogr­am ”Krause på tvaers” på P1. Men de seneste 10 år har Niels KrauseKjae­r primaert vaeret ansigt på DR-flagskibet Deadline.

Det job har han dog besluttet at sige farvel til efter naesten 1.000 deadlineud­sendelser som vaert, meddelte han i november sidste år.

»Det er tid at ryste posen, skrive flere bøger, holde flere foredrag og samle små og halvsmå projekter op,« skrev han på Twitter.

Siden Niels Krause-Kjaer skrev ”Kongekabal­e” har han udgivet flere romaner om journalist­en Ulrik Torp. Den seneste med titlen ”Nedsmeltni­ng” er udkommet i starten af februar.

Niels Krause-Kjaer bor i Aarhus med sin hustru, som også er journalist. Parret har to børn.

Niels Krause-Kjaer, journalist, forfatter, Aarhus

 ?? ?? Efter omkring 1000 deadlineud­sendelser som vaert, vil Niels KrauseKjae­r prøve noget nyt. Foto: Søren Bidstrup/Ritzau Scanpix
Efter omkring 1000 deadlineud­sendelser som vaert, vil Niels KrauseKjae­r prøve noget nyt. Foto: Søren Bidstrup/Ritzau Scanpix

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark