Jyllands-Posten

Maersk saelger specialred­eri

Den danske shippingka­empe har laenge ønsket at skille sig af med Maersk Supply Service. Nu er det solgt, oplyser selskabet i en pressemedd­elelse.

- CECILIE ALS MORTENSEN cecilie.a.mortensen@jp.dk

Efter laengere tids søgen er det lykkedes A.P. Møller Maersk at skille sig af med specialred­eriet Maersk Supply Service.

Rederiet indgår i en handel, der ifølge Bloomberg lyder på 685 mio. dollars, og sender rederiet til Maerskfami­liens ejerfond. Maersk selv oplyser i en pressemedd­elelse, at Maersk Supply Service indgår i et »påtaenkt« frasalg og fremover vil vaere ejet af A.P. Møller Holding, der er koncernens moderselsk­ab.

»Vi er meget glade for, at Maersk Supply Service er i stand til at fortsaette med at videreudvi­kle nye løsninger til den grønne omstilling af offshore-sektoren i et nyt langsigtet ejerskab. Frasalget bekraefter det fremragend­e arbejde, som teamet har udført i de sidste år,« udtaler Patrick Jany, finansdire­ktør i A.P. Møller Maersk, i meddelelse­n.

Han understreg­er samtidig, at handlen markerer Maersks beslutning om at frasaelge alle energirela­terede aktivitete­r og fokusere på integreret logistik.

A.P. Møller Maersk har i flere år forgaeves forsøgt at skille sig af med rederiet Maersk Supply Service. Ligesom vaerdien flere gange er blevet nedskrevet i forbindels­e med shippinggi­gantens beslutning om at droppe olie.

Maersk Supply Service blev første gang sat til salg i 2016. I den forbindels­e blev Maersk Tankers, Maersk Oil & Gas og Maersk Drilling frasolgt i perioden fra 2017 til 2019.

Salget af olierederi­et betyder derved, at Maerks nu endegyldig­t har sagt farvel til energisekt­oren. Maersk Supply Service var nemlig rederigiga­ntens eneste tilbagevae­rende olierelate­rede aktivitet.

 ?? ?? Ifølge en pressemedd­elelse vil Maersk Supply Service fortsaette under samme navn og holde fast i Maersks logo som en del af brandet. Foto: AP
Ifølge en pressemedd­elelse vil Maersk Supply Service fortsaette under samme navn og holde fast i Maersks logo som en del af brandet. Foto: AP

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark