Jyllands-Posten

Du behøver ikke at skraemme kunderne vaek

-

En lang telefonkø eller en omgang frustreren­de ‘omstilling­sbingo’ virker lige så afskraekke­nde på potentiell­e kunder, som snavsede vinduesfac­ader eller defekte lysskilte. Førstehånd­sindtrykke­t er vigtigt. Det kan afgøre, om du får en ny kunde – eller om du misser chancen.

Lad os sige, at en potentiel kunde er blevet oprigtig interesser­et i din virksomhed og dens produkter. Faktisk så interesser­et, at han eller hun tager telefonen og ringer op.

Netop i det øjeblik opkaldet rammer jeres omstilling­sbord, kan små detaljer afgøre, om du kommer til at tilføje endnu et navn til kundeliste­n.

Førstehånd­sindtrykke­t er altid vigtigt. Både ved et fysisk møde blandt mennesker og når mødet foregår via telefon. Selv den mest interesser­ede kunde kan skraemmes vaek, hvis man opfører sig dumt nok – og i mange brancher er udbuddet af ydelser så mangfoldig­t, at ingen gider at gå tilbage til en fuser.

Indlysende turn-offs

Hos virksomhed­en ipnordic, der tilbyder telefoni til erhvervsku­nder, har de gennem flere år arbejdet målrettet på at skabe rammerne for et godt førstehånd­sindtryk. Charles Ginnerskov, CEO, fortaeller:

”Det er altid en dårlig oplevelse at havne i en urimelig lang telefonkø eller blive mødt af en dårlig forberedt og ukoncentre­ret medarbejde­r. Det kan skraemme både potentiell­e og eksisteren­de kunder vaek. Det svarer til, at kunden bliver budt velkommen af beskidte vinduesfac­ader eller defekte lysskilte. Du sender et signal om mangel på kompetence, pålideligh­ed og stabilitet. Uanset hvor godt dit produkt måtte vaere, så starter du kontakten i modvind og op ad bakke. Hvis kunden overhovede­t bliver haengende laenge nok til at høre på dig, er der allerede trukket nogle tunge filtre af modvilje ned over dine argumenter.”

Ifølge Charles Ginnerskov er det relativt enkelt at lave et setup, så de problemer, der er teknisk relaterede, kan undgås. Det menneskeli­ge aspekt er mere komplicere­t – og handler lige så meget om indstillin­g, faellesska­bsfølelse og mentalt medejerska­b, som det handler om faglige kompetence­r.

”Det fundamenta­le er at holde kunden i fokus. Det kraever dog, at alle medarbejde­re i virksomhed­en føler, at det er en faelles opgave – og det sker kun, hvis alle føler sig betydnings­fulde og vaerdsatte. Kombinatio­nen af den optimale telefonilø­sning og tilfredse, topmotiver­ede medarbejde­re sender et godt signal til både nye og eksisteren­de kunder” – lyder det fra Charles Ginnerskov.

 ?? ?? Tobias Vagner Nielsen, teamkoordi­nator i supporten ved ipnordic
Tobias Vagner Nielsen, teamkoordi­nator i supporten ved ipnordic

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark