Jyllands-Posten

Solidt minus vendt til plus efter melding fra ECB

-

Bankerne vendte mandag solide fald til plusser efter en formidlend­e melding fra ECB.

Meldingen fra ECB kom, efter at UBS i weekenden blev presset til at købe den kriseramte rival Credit Suisse for omtrent 3 mia. schweizerf­ranc.

Credit Suisses redning skabte i første omgang panik på markederne, da nogle obligation­sinvestore­r stod tilbage med sorteper, hvilket ikke er normal praksis.

»Der er skabt noget mere ro på aktiemarke­derne efter den indledende nervøsitet, efter at ECB's bankmyndig­heder til formiddag har vaeret ude at gyde olie på vandene,« siger Ole Kjaer Jensen, afdelingsd­irektør i Sydbank, til MarketWire.

Han henviser til, at ECB's bankmyndig­heder var ude at gentage, at ejere af de mest usikre obligation­er først står til at tabe, efter at aktionaere­rne har tabt hele deres investerin­g.

Det danske C25-indeks lå kort tid efter åbningen med et fald på knap 2 pct., men meldingen fra ECB var med til at sende indekset i plus og slutfacit blev en stigning på 0,9 pct. til 1.720,22.

Bekymringe­rne om, at obligation­sejerne kunne blive de nye tabere skabte uro blandt bankinvest­orerne, men ECB's melding var også her med til at løfte stemningen, så Nordea endte 3,7 pct. højere i 77,31 kr. og Jyske Bank steg 1,8 pct. til 477,60 kr.

Bankaktier­ne blev også hjulpet af, at renterne kravlede tilbage mod udgangspun­ktet, efter at vaere åbnet med markante fald.

De defensive papirer var trods vendingen i markedsste­mningen i høj kurs mandag, da de agerede sikker havn for de mere risikoaver­se investorer.

Chr. Hansen steg 1,6 pct. til 502,60 kr., og Tryg endte 2,2 pct. højere i 148,45 kr.

Indekstung­e Novo Nordisk var med et plus på 1,2 pct. til 988,90 kr. også i hopla, efter at Nordea løftede sit kursmål for aktien til 1.150 kr. fra 1.050 kr. og gentog anbefaling­en "køb".

Efter mange års forgaeves forsøg på at skille sig af med Maersk Supply Service har A.P. Møller-Maersk fundet en løsning, da selskabet vil blive solgt for 685 mio. dollars til ejerfonden A.P. Møller-Holding, der også sidder på en stor del af aktierne i Maersk-koncernen.

Maersks B-aktie steg 0,2 pct. til 16.070 kr., efter at Citigroup også saenkede sit kursmål for aktien til 10.200 kr. fra 11.000 kr. med en gentaget salgsanbef­aling.

Efter de sidste uges kursfald i ISS løftede Kepler Cheuvreux anbefaling­en af aktien til "hold" fra "reducer". Kursmålet er uaendret 145 kr.

ISS-aktien faldt i sidste uge fra 146,3 kr. til godt 130 kr., hvor en del af kursfaldet skal tilskrives, at adm. direktør Jacob Aarup-Andersen forlader selskabet til fordel for Carlsberg.

ISS-aktien steg mandag 2,0 pct. til 132,70 kr.

var med et plus på 2,5 pct. til 195 kr. også godt kørende, efter at finanshuse­t Haitong Internatio­nal fra Hongkong indledte sin daekning af vindmøllea­ktien med den positive anbefaling "outperform" og et kursmål på 300 kr.

Royal Unibrew fik af Morgan Stanley løftet sin anbefaling til "ligevaegt" fra "undervaegt" og lagt 10 pct. oven i kursmålet, der nu er 550 kr.

Unibrew-aktien steg 2,3 pct. til 567 kr.

I bunden af eliteindek­set endte GN med et fald på 2,8 pct. til 143,60 kr., efter sidste uges droppede kapitalfor­højelsespl­an samt afviste rygter om aktivistin­teresse.

Ambu var med et fald på 2,2 pct. til 102,35 kr. også at finde i den tunge ende forud for tirsdagens kapitalmar­kedsdag.

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark