Jyllands-Posten

21-årig erkender drab, men haevder det var nødvaerge

En drabstilta­lt 21-årig mand haevder, at det var nødvaerge, da han i 2021 stak en 18-årig mand i Viby under det, som politiet mener var et narkorøver­i. I dag begynder sagen.

-

Den 31. oktober 2021 blev en 18-årig ung mand fra Højbjerg stukket ihjel i Viby.

Den 18-årige handelssko­leelev blev omkring klokken 21.10 påført flere knivstik på stisysteme­t ved Ormslevvej, hvor han mødtes med flere unge maend.

Tre af dem tager tirsdag plads i Retten i Aarhus. En mand på 21 år er tiltalt for drab ved at have påført de draebende knivstik, mens to 20-årige er tiltalt for grov vold med døden til følge. Alle tre anklages også for røveri.

Ifølge anklageskr­iftet havde maendene medbragt kniv og økse, da de skulle mødes med den 18-årige. De ville frarøve ham skunk, og det lykkedes dem at aftvinge ham 1086 gram, da de stak ham flere gange, lyder anklagen.

Politiet fik kort efter en anmeldelse om knivstikke­riet og rykkede ud med patruljer. Også en ambulance blev tilkaldt, og der blev givet førstehjae­lp, men den 18-åriges liv stod ikke til at redde.

De tre, der tirsdag skal for retten, sidder alle varetaegts­faengslet.

Påvirke vidne

Den ene af de 20-årige er også tiltalt for at have forsøgt at medvirke til at påvirke et vidne ved at sende et brev fra arresten i januar 2022. Her skrev han, at en havde stukket ham.

»Hvis I kan få ham til at aendre det, han har sagt, kunne det vaere perfekt,« lød det i brevet.

En fjerde og en femte mand er allerede dømt i sagen.

Den ene har tilstået røveri og grov vold og har fået to års faengsel. Den anden er idømt 30 dages faengsel for at hjaelpe med at bortskaffe beviser i form af kniv og beklaednin­g.

Den 21-årige drabstilta­lte har erkendt at have ført kniven, men haevder, at det var nødvaerge.

»Han erkender – som i grundlovsf­orhøret – vold med døden til følge, men gør gaeldende, at han handlede i nødvaerge. Han erkender også røveri af skunk,« oplyser hans forsvarer, Mette Grith Stage.

Anklageren vil muligvis gå efter at få den 21-årige udvist, hvilket han vil protestere imod.

Den ene 20-åriges forsvarer oplyser, at han naegter sig skyldig i hovedforho­ldene. Den sidste er ikke vendt tilbage på Ritzaus henvendels­e.

Dommen ventes i april.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark