Jyllands-Posten

Venstre vil aendre aftale om private veje

Kommunens garanti bør udvides ved privatiser­ing af veje, mener Venstre efter skarp kritik fra borgere i Sabro.

- JØRGEN RYE jorgen.rye@jp.dk

Borgerne risikerer jo at købe katten i saekken.

Sådan lyder det fra Venstres tekniske ordfører, Gert Bjerregaar­d, efter JP Aarhus’ artikel om beboere på en vej i Sabro, som føler sig svigtet af kommunen.

Den kritik bliver nu en sag i kommunens tekniske udvalg.

»Den her sag og andre klager viser, at vi slet ikke er på bølgelaeng­de med borgerne,« siger Gert Bjerregaar­d.

Frygter stor regning

Som omtalt i JP Aarhus føler beboerne på Blåbaervej i Sabro sig ladt i stikken af kommunen i et forløb om overdragel­se af deres vej fra kommunal vej til privat vej.

De mener ikke, at kommunen har gjort nok for at undersøge kvaliteten af vejens asfaltbela­egning, som er fra 2018, men allerede er revnet, og kvaliteten af kloakkerne, som ifølge beboerne er fra 1963. De frygter at stå med en stor regning for nedslidte kloakker.

De første 100 af 900 vejstraekn­inger er overdraget, og det har indtil videre medført 55 klager til Vejdirekto­ratet.

Bekymret for overdragel­se

Venstre var tøvende, men endte med at stemme ja, da privatiser­ingen blev vedtaget i 2017 i byrådet, men Gert Bjerregaar­d er fortsat ikke begejstret.

»Ordningen har aldrig vaeret vores idé, og vi bakker fuldt ud op om beboerne i Sabro, for vi har fra starten vaeret bekymret for, om overdragel­se af vejene sker på en fair og ordentlig måde. Med et kloaksyste­m fra 1963 kan man vaere bekymret for, om borgerne køber katten i saekken, når vejen bliver overdraget,« siger han og tilføjer:

»Her bør kommunen som minimum tage ansvar for kloakkerne de naeste 15-20 år, så beboerne får tid nok til at spare op.«

Gert Bjerregaar­d vil tage sagen op i teknisk udvalg og bede om en status.

»Vi må stoppe op nu og revurdere den her aftale, for ellers risikerer vi, at rigtig mange beboere kommer i klemme,« siger han.

 ?? ?? Camilla Folsach Madsen og JensUlrik Carstensen i Sabro frygter store udgifter til vedligehol­d af deres vej. Foto: Casper Dalhoff
Camilla Folsach Madsen og JensUlrik Carstensen i Sabro frygter store udgifter til vedligehol­d af deres vej. Foto: Casper Dalhoff

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark