Jyllands-Posten

AGF-spillerne har stjerner i øjnene, men lidt jysk ydmyghed ville vaere på plads

I landsholds­pausen skal AGF saette et nyt mål for saesonen. Det første mål om en plads i topseks er nået, og hvis man vil opnå mere, er den eneste mulighed toptre.

- DANIEL NØRUP AGERHOLM daniel.n.agerholm@jp.dk

Efter AGF-sejren over OB søndag, gik jeg forbi Boulevard Caféen taet på Ingerslev Boulevard på Frederiksb­jerg. Den ligger på min rute fra Ceres Park til min lejlighed. Udenfor sad en gruppe maend med blå og hvide halstørkla­eder. Mens jeg passerede, overhørte jeg brudstykke­r af en interessan­t samtale.

Det lød blandt andet fra den ene: »Vi kan sagtens nå medaljer nu.«

Hvortil en anden svarede tilbage: »Ro på, der mangler stadig en masse svaere kampe. Jeg er ikke lige så sikker.«

Dette korte uddrag af en uden tvivl lang samtale satte AGF’s situation i perspektiv. Der er optimisten, som efter en håndfuld gode kampe vil sigte højt. Og så er der pessimiste­n, som minder om, at man har stået i lignende situatione­r før og tabt det hele på gulvet.

Superligae­n er nu knaekket over i to, og AGF ligger komfortabe­lt på en fjerdeplad­s i Superligae­n med tre point ned til Randers FC på femteplads­en og to point op til Viborg på tredjeplad­sen – medaljepla­dsen. Af samme årsag har optimisten har måske ret i, at man kan nå medaljer, men pessimiste­ns ord bør spøge i baghovedet på cheftraene­ren i klubben.

Måske er det derfor, Uwe Rösler vil vente med at saette et nyt mål for resten af saesonen indtil efter landsholds­pausen. Fordi han ved, hvad der venter forude.

Spillerne har stjerner i øjnene. Nicolai Poulsen, Patrick Mortensen og Jesper

Hansen har alle tre ytret, at klubben nu skal sigte efter toptre. Men lidt jysk ydmyghed ville vaere på sin plads.

Jysk ydmyghed

AGF har i forårets fem superligak­ampe hentet 13 point af 15 mulige. Klubbens cheftraene­r, Uwe Rösler, har i flere omgange slået fast, at han ikke vil snakke medalje. Jacob Nielsen, AGF’s administre­rende direktør, fortalte til Jyllands-Posten, at det ville vaere uambitiøst ikke at sigte efter medaljer, når nu man er så taet på, men mindede samtidig om, at det ikke er mere end et år siden, at klubben spillede for at undgå nedrykning.

Der er 10 kampe tilbage, inden Superligae­n bliver afgjort. Men der er lang vej til sidste spilledag den 4. juni.

AGF skal op mod FC Nordsjaell­and, FC København, Viborg FF, Randers FC og Brøndby IF. Kigger man på, hvordan det er gået AGF mod de seks modstander­e op til nu, har man hentet 10 point af 30 mulige denne saeson.

Ikke just en imponerend­e statistik, men heller ikke alarmerend­e. Hvis dette pointsnit holder i slutspille­t, vil det betyde, at AGF står med 45 point efter 10 kampe. De to seneste år har tredjeplad­sindehaver­en hentet 55 og 49 point. Går man ud fra de forløbne saesoner, vil det altså betyde, at klubben ikke kommer i toptre og vil dermed gå glip af chancerne for medaljer eller europaeisk fodbold.

Desuden skal man ikke laengere end et år tilbage for at finde AGF’s seneste skuffelse. Efter to saesoner som fast i topseks og en bronzemeda­lje måtte AGF spille med i nedrykning­sspillet – som favorit til at tage syvendepla­dsen. Men i stedet for en syvendepla­ds og en kamp om kvalifikat­ion til europaeisk fodbold var holdet blot et enkelt point fra nedrykning.

Landsholds­pausen

Den kommende uge er der et ophold i dansk fodbolds sendeflade, mens landsholds­pausen står på.

Her vil Uwe Rösler samle sin trup og tage en grundig snak om, hvad klubbens målsaetnin­g for resten af saesonen skal vaere. Med ligaens bedste defensiv, to point op til Viborg på tredjeplad­sen, som blot har hentet fem point i fem kampe dette forår, er det naturligt, hvis AGF-truppen kommer frem til, at den vil arbejde på at sikre sig en medaljepla­ds. For hvad skulle man ellers forsøge at gå efter?

Fordi dansk fodbold er rykket laengere ned på

Uefa’s koefficien­tliste, som afgør, hvor mange pladser i europaeisk­e turneringe­r et land har, er der fire pladser til danske hold i Europa.

Den ene plads går til vinderen af pokalturne­ringen, som AGF er røget ud af. To pladser går til første- og andenplads­en i ligaen. Og den sidste? Den går til vinderen af en playoff-kamp mellem tredjeplad­sen og syvendepla­dsen. For AGF’s vedkommend­e er der altså ikke meget andet at spille om nu end medaljer, hvis man vil opnå mere i denne saeson.

Der er 10 kampe tilbage, inden Superligae­n bliver afgjort. Men der er lang vej til sidste spilledag den 4. juni.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark