Jyllands-Posten

37 fik en betinget frakendels­e af kørekortet

Politiet have annonceret en hastigheds­kontrol, men det var der åbenbart mange bilister, der ikke havde set. Laes uddrag af døgnrappor­ten her.

-

Østjylland­s Politi foretog mandag aften og nat en målrettet fartkontro­l ved et vejarbejde på Østjyske Motorvej nord for krydset med Herningmot­orvejen, oplyser Østjylland­s Politi.

Kontrollen skete på baggrund af meldinger om, at alt for mange bilister kører for staerkt til stor utryghed for vejarbejde­rne, der arbejder på stedet i aften- og nattetimer­ne, og politiet havde både i døgnrappor­ten og på sociale medier bekendtgjo­rt, at der ville vaere øget kontrol på straekning­en. Kontrollen dokumenter­ede, at der blev kørt med alt for høje hastighede­r på straekning­en, hvor man højst må køre 50 km/t. Naesten hver 10. af de bilister, der kørte forbi i tidsrummet fra kl. 22.00 til kl. 03.00, blev målt til at køre for staerkt, og i alt 132 personer får nu en hilsen fra politiet.

37 af bilisterne kørte så staerkt, at de står til en betinget frakendels­e af kørekortet, mens 19 af dem kan se frem til et klip i kørekortet oven i bøden.

»Det er simpelthen alt, alt for højt et tal, og det er meget bekymrende, at så mange vaelger fuldstaend­igt at ignorere hastigheds­begraensni­ngerne. Vi fortsaette­r vores kontroller de kommende dage, og vi håber, at bilisterne begynder at taenke sig om og saetter farten ned,« siger politikomm­issaer Amrik Chadha, der er leder af Faerdselss­ektionen hos Østjylland­s Politi.

På straekning­er med vejarbejde er der dobbelttak­st på bøderne, og hvis man eksempelvi­s når op på en hastighed på over 71 km/t, hvor fartgraens­en er 50 km/t, står man til en betinget frakendels­e af kørekortet.

Ved et grundlovsf­orhør tirsdag ved Retten i Randers stod tre maend sigtet for i mandag at have begået forsøg på afpresning af en 32årig mand på en adresse i Grenaa. Derudover var den 30-årige af maendene sigtet for forsøg på røveri begået den 19. maj mod den samme 32-årige, som ifølge sigtelsen blev slået i ansigtet og forsøgt frarøvet nogle tusinde kroner i kontanter.

Den 30-årige sigtes desuden for afpresning ved mandag at have ringet til den 32-årige og truet ham for at få ham til at udlevere nogle penge. Alle tre maend blev anholdt mandag eftermidda­g i Grenaa. Anklagemyn­digheden anmodede om lukkede døre ved grundlovsf­orhøret, og Østjylland­s Politi havde derfor ikke yderligere oplysninge­r i sagen.

 ?? ?? Naesten hver 10. af de bilister, der kørte forbi fra kl. 22.00 til kl. 03.00, blev målt til at køre for staerkt. Foto: Gorm Olesen
Naesten hver 10. af de bilister, der kørte forbi fra kl. 22.00 til kl. 03.00, blev målt til at køre for staerkt. Foto: Gorm Olesen

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark