Jyllands-Posten

Sådan påvirkes bil-, tog- og flytrafikk­en i pinsedagen­e

Ekstra trafik på travle vejstraekn­inger, forsinkede fly i København og togbusser på Sjaelland. Få et overblik over trafikfors­tyrrelsern­e i pinsedagen­e – og hvordan du kan undgå dem.

- JÓHANN THÓR HAAHR HANSEN johann.hansen@jp.dk

Pinsen står for døren, og for mange betyder det en køretur til sommerhuse­t, sammenkoms­ter med familien eller måske endda en lang weekend i udlandet.

Hvad end du skal rejse med bil, tog eller fly, kan du på visse straekning­er og steder forvente forstyrrel­ser af den vanlige trafik:

Bil

Vejdirekto­ratet forventer, at der vil vaere ekstra biler på vejene fredag, lørdag og mandag i forbindels­e med pinsen.

Pinsens første udrejsetra­fik forventes at saette ind fredag eftermidda­g og blande sig med eftermidda­gens myldretids­trafik, hvilket kan skabe taet trafik og forsinkels­er.

Det vil hovedsagel­igt give udfordring­er i tidsrummet kl. 14.00-19.00.

Ligeledes kan der lørdag i tidsrummet kl. 11.00-14.00 opstå taet trafik flere steder i landet.

Bilerne vil hovedsagel­igt bevaege sig fra hovedstads­området mod Jylland via E20 Vestmotorv­ejen og Fynske Motorvej samt via rute 21 mod Sjaellands Odde.

Trafikante­r, der rejser i det tidsrum, kan derfor forvente taet trafik og forsinkels­er på turen.

Pinsedag, søndag, forventes der ikke taet trafik på vejene, og dagen er markeret med grønt i Vejdirekto­ratets trafiklysk­egle.

Mandag er det 2. pinsedag, og her går turen hjemad for mange. Det vil betyde, at trafikken primaert bevaeger sig fra vest mod øst via E20 Fynske Motorvej og Vestmotorv­ejen samt ad rute 21 fra Sjaellands Odde.

Vejdirekto­ratet spår, at der vil vaere mange bilister på vejene i tidsrummet 12-16 mandag. De anbefaler, at trafikante­r så vidt muligt kører uden for det naevnte tidsrum.

Trafikante­r kan holde sig opdateret om den aktuelle trafiksitu­ation via eksempelvi­s radio og Vejdirekto­ratets hjemmeside, www.trafikinfo.dk.

Fly

Flyveleder­konflikten i Københavns Lufthavn står stadig på, og på grund af mangel på bemanding hos Naviair, den selvstaend­ige virksomhed som varetager flyveledel­sen, er der hen over pinsen risiko for forsinkels­er på afgange og ankomster, ligesom der er risiko for enkelte aflysninge­r, oplyser lufthavnen. Rejsende kan holde sig opdateret på aktuelle forsinkels­er på lufthavnen­s hjemmeside.

Billund Lufthavn melder ikke om nogen uregelmaes­sige forsinkels­er henover pinsen, men anbefaler også rejsende at holde sig opdateret på de aktuelle forhold i lufthavnen før udrejse.

Tog

Fra lørdag aften kl. 18.00 frem til søndag kl. 13.00 bliver der indsat togbusser på straekning­erne Køge-Naestved, Naestved-Nykøbing F og Køge Nord-Ringsted. Det fremgår det af DSB’s trafikinfo­rmation, hvor man kan holde sig orienteret om forholdene.

Der vil også vaere faerre tog og laengere rejsetid på straekning­en København-SlagelseOd­ense.

Lige nu og frem til slutningen af juli er Banedanmar­k i gang med at forny jernbanen flere steder på den travle hovedstrae­kning på tvaers af landsdelen­e, og undervejs aendrer køreplaner­ne sig i takt med Banedanmar­ks sporarbejd­e.

 ?? ?? Som følge af manglen på flyveleder­e i Københavns Lufthavn er der i pinsedagen­e risiko for forsinkels­er og aflysninge­r af fly. Foto Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Som følge af manglen på flyveleder­e i Københavns Lufthavn er der i pinsedagen­e risiko for forsinkels­er og aflysninge­r af fly. Foto Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark