Jyllands-Posten

Han var – som sin klub – helt vaek for 10 år siden

Pelly-Ruddock Mpanzu har vaeret med hele vejen i Luton Town fra ikke-liga til nu, da klubben banker på til Premier League.

- JESPER ENGMANN jesper.engmann@jp.dk

Kig på spilleren med nummer 17 for Luton Town, hvis du saetter dig og ser den afgørende finale om en plads i naeste saesons Premier League. På Wembley skal Luton Town op mod Coventry City.

Måske ser du bare en hårdtarbej­dende defensiv midtbanesp­iller med muskuløse ben, men bag det veltraened­e ydre gemmer sig en af spillets forunderli­ge historier.

Om sult, aergerrigh­ed og om aldrig at give op. PellyRuddo­ck Mpanzu ankom til Luton Town i 2013, fire år tidligere var klubben rykket ud af ligasystem­et, da klubben blev straffet for økonomisk slendrian og fusk og indledte saesonen 2008/09 med minus 30 point.

På det tidspunkt, da Luton var helt i bund, gik PellyRuddo­ck

Mpanzu på et katolsk gymnasium i det nordlige London, han spillede fodbold i parkerne, men endte i den lokale klub Boreham Wood FC. Skaebnen ville, at en traener med en fortid i West Ham United anbefalede ham til den berømte klub i det østlige London.

Pelly-Ruddock Mpanzu nåede at få en kamp for West Ham i liga cup’en. Der var langt til regelmaess­ig spilletid, og da Luton Town ønskede at leje ham, sagde han ja tak. Drømmen om en karriere i topfodbold så ud til at ende, før den for alvor var kommet i gang.

Fast mand på holdet

I sin første saeson i Luton Town rykkede han op i League 2, den fjerdebeds­te raekke i det engelske ligasystem. De naeste fire saesoner fik han masser af kampe i dén liga, og i 2018 lykkedes det Luton Town at rykke op i League One, tredjebeds­te raekke.

Yderligere én saeson, og Luton var i den naestbedst­e liga, Championsh­ip. Og PellyRuddo­ck Mpanzu var stadig fast mand på holdet. Efter

Mpanzu fik ros af West Ham Uniteds davaerende manager, legendaris­ke Sam Allardyce, for den ene optraeden han fik, måtte han søge ned i den femtebedst­e raekke efter kort tid i West Ham.

Omklaednin­g i en pavillon

Han kom til Luton Town, hvor omklaednin­gsrummet var en pavillon og kvaliteten på traeningsb­anen så som så.

»Jeg var ked af at forlade West Ham dengang, fordi jeg gerne ville have haft chancen. Men da Luton Town tilbød mig en kontrakt, kunne jeg ikke sige nej. Vi rykkede op i League Two, så det var den rette beslutning,« fortalte han for et par år siden til sin gamle klub, Boreham Wood FC.

Pelly-Ruddock Mpanzus tidligere manager i Luton Town, Nathan Jones, bemaerkede for et par år siden, at han var sikker på, at PellyRuddo­ck Mpanzu endte i Premier League. Måske går forudsigel­sen i opfyldelse lørdag aften for Luton Towns nummer 17. I så fald er det vel ganske fortjent og dét, som fodbold handler om.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark