Jyllands-Posten

På tre dage kørte 194 bilister for staerkt forbi vejarbejde

Det er saerligt lastbiler, der kører for staerkt, når de passerer vejarbejde på motorvej E45 ved Aarhus.

- ESBEN CRONBACHCH­RISTENSEN esben.cronbach@jp.dk

Allerede da vejarbejde­t på motorvej E45 ved Aarhus blev annonceret, sendte Vejdirekto­ratet en appel til bilisterne om, at de skulle »vise hensyn, saenke farten og holde fokus«.

Men saerligt fart-delen af den appel lader til at vaere gået hen over hovedet på mange bilister.

På bare tre dage, fra mandag til onsdag, har en faerdselsk­ontrol ved vejarbejde­t blitzet i alt 194 bilister. 45 af dem har fået en betinget frakendels­e af kørekortet, mens 24 har fået et klip i kørekortet.

Faerdselsk­ontrollen er sat ind, fordi Vejdirekto­ratet har oplevet, at bilisterne, og saerligt lastbilern­e, kører for staerkt forbi vejarbejde­t på straekning­en. Det skaber utryghed for vejarbejde­rne, skriver projektche­f i Vejdirekto­ratet Robin Højen Madsen i en pressemedd­elelse.

Også entreprenø­ren Arkil forsøger at råbe bilisterne op – på Facebook. Arkil skriver bl.a., at bilister råber af vejarbejde­rne, mens lastbiler sender trafikkegl­er »afsted som projektile­r«, når de ved et uheld rammer dem.

For at få bilisterne til at saenke farten forsøgte Vejdirekto­ratet først at indføre både vejbump og smallere kørespor. De tiltag, kombineret med politiets tilstedeva­erelse, lader ifølge Vejdirekto­ratet til at have virket.

»Det ser ud til, at vores skaerpede tiltag og politiets tilstedeva­erelse har haft en vis effekt. Vi fortsaette­r med at råbe op og krydser fingre for, at vi snart får traengt igennem til de sidste trafikante­r med budskabet om at vise hensyn, saenke farten og holde fokus. Ikke mindst nu hvor politiet er faerdige med deres kontrol i denne omgang,« skriver Robin Højen Madsen.

Det nuvaerende arbejde er en forberedel­se til selve udvidelsen af motorvejen, der får et ekstra spor i begge retninger. Det forbereden­de arbejde skal gøre det muligt at holde sporene åbne, mens udvidelsen gennemføre­s.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark