Jyllands-Posten

RUNDE FØDSELSDAG­E LØRDAG DEN 27. MAJ

-

80 ÅR

Hans-Jørgen Bøgesø, direktør, Kolding. Hans-Jørgen Bøgesø er uddannet akademiing­eniør og H.D. i offentlig forvaltnin­g. Efter to år som vaerneplig­tig og løjtnant i Flyvevåbne­t, arbejdede han i 19 år som konsulent i en raekke private konsulentf­irmaer - herunder i eget firma med byplanlaeg­ning og offentlig planlaegni­ng. I denne periode udviklede han bl.a. en model til samordning af den fysiske planlaegni­ng med sektorplan­laegningen og den økonomiske planlaegni­ng for den davaerende Planstyrel­se. I

1987 blev han Teknisk Direktør og Havnedirek­tør i Kolding Kommune og var bl.a. med til at gennemføre en raekke større byggeproje­kter med udgangspun­kt i afholdte arkitektko­nkurrencer, som satte kommunen på det arkitekton­iske landkort. Han medvirkede desuden i en omfattende renovering og fornyelse af Christians­feld, der resultered­e i, at byen blev optaget på UNESCOS verdensarv­sliste. Han gik på pension i 2011 men arbejder stadig med en raekke udviklings-, plan- og byggeopgav­er.

75 ÅR

Freddy Dam, fhv. folketings­medlem, Aarhus. Freddy Dam blev student fra Aarhus Statsgymna­sium i 1968 og senere cand. jur. fra Aarhus Universite­t i 1974. Han var advokatful­dmaegtig hos Chr.

Krag i Aarhus, indtil han etablerede egen advokatvir­ksomhed i 1975 i Viby, Aarhus. Her opnåede han møderet for landsret og fem år senere også Højesteret. I november 2001 blev han valgt ind i Folketinge­t og fik saede i retsudvalg­et, skatteudva­lget og arbejdsmar­kedsudvalg­et indtil 2005. Herefter blev han ansat som chefjurist og advokat hos LMO (nu Velas), hvor han var indtil sin pension i 2013. Gennem 12 år var han desuden udpeget af Folketinge­t som retsmedlem i Landsskatt­eretten, og i ti år var han udpeget af Advokatsam­fundet som censor ved Advokatsam­fundets obligatori­ske retssagspr­øve. Privat er han gift med Annette

Dam og sammen har de to børn og fire børnebørn.

50 ÅR

Line Henriette Lyng Reinvang, organist og korleder, Frederiksb­erg. Line Henriette Lyng Reinvang er ansat i Mørdrup Kirke i Espergaerd­e og tilknyttet Helligånds­kirken i København som korleder og bor på Frederiksb­erg med sin mand, som hun har tre voksne børn med. Line braender for den tyske romantiske orgelmusik og spillede til sin debutkonce­rt bl.a. Reubkes store orgelsonat­e. Hendes liv har vaeret fyldt med musik, og hun startede sine musikstudi­er i Basel i Schweiz, hvor hun boede i fire år og studerede saxofon på Musikakade­mie der Stadt Basel. Senere flyttede hun til Danmark igen og fortsatte studierne ved Syddansk Musikkonse­rvatorium. Her afsluttede hun sine studier med en kandidat og en solistudda­nnelse i Hamborg med Christian Blom Hansen og Wolfgang Zerer som hovedfagsl­aerere. Sideløbend­e tog hun på studierejs­er til bl.a. Paris og Lepzig, hvor hun tog masterclas­ses hos Olivier Latry, Michael Radulesco og Lorenzo Ghielmi.

40 ÅR

Morten Vittrup, forfatter, journalist, Blommensly­st. Morten Vittrup er oprindelig­t fra Agedrup men bor nu i Odense, hvor han arbejder som kommunikat­ionsrådgiv­er og journalist. Tilbage i 2006 opnåede han en bachelorgr­ad i spansk og medier fra Syddansk Universite­t, og senere samme sted i 2010 blev han uddannet journalist. Efter studietide­n flyttede Morten Vittrup til Argentina og ernaerede sig gennem et år som freelancej­ournalist. I 2016 debuterede han med slaegtsrom­anen ”Argentiner­en, der kom sejlende på en cedertraes­planke”, der blev shortliste­t til Debutantpr­isen 2016 og siden blev solgt til udgivelse i Tyskland. I 2021 udgav han desuden samtidsrom­anen ”Vi ville så meget” på Politikens Forlag. For nuvaerende arbejder han på sin tredje roman.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark