Jyllands-Posten

Legepladsp­roducent saelger for milliarder

Ifølge Kompans direktør er der fortsat stort vaekstpote­ntiale.

- CECILIE ALS MORTENSEN cecilie.a.mortensen@jp.dk

Verden over kan børn og unge boltre sig på legepladse­r fra det danske selskab Kompan.

I mere end 50 år har selskabet, der er førende indenfor sit felt, produceret legepladse­r og aktivitets­områder for at understøtt­e legen i det fri.

Det er dog ikke kun børn og unge, der får glaede af selskabets produkter. Siden 2014 har Kompan udvidet sortimente­t, så det i dag også leverer fitness-områder, sportsfaci­liteter og baeredygti­ge legepladse­r til over 90 lande.

Det har for andet år sendt tallene i Kompan til vejrs.

Et nyt regnskab viser, at selskabet sidste år løftede sin omsaetning med over 30 pct. Derved rammer Kompan en historisk milepael og omsaetter for over 3 mia. kr. årligt. Også bundlinjen slår rekord.

Her lød overskudde­t i 2022 på 448 mio. kr. efter skat mod 279 mio. kr. i 2021.

»Vi har udbredt vores sortiment markant de seneste mange år. Tidligere solgte vi primaert legepladse­r til skolebørn, men i dag saelger vi til alle aldre og faerdighed­er. Det gør, at vi kan saelge til endnu flere kunder og komme endnu bredere ud,« siger Connie Astrup-Larsen, direktør og medejer i Kompan.

Flere nej end ja

Hun understreg­er samtidig, at selskabet løbende har prioritere­t benhårdt og fokuseret på en langsigtet vaekst fremfor at lade sig rive med af nye, spaendende vaekstmuli­gheder.

»Det er oftest svaerere at vaelge fra end til, men for mig at se skyldes fremgangen også, at vi har vaeret i stand til netop at vaelge fra. Det handler om at turde sig nej til at gå nye veje, selvom det er fristende. Alt for mange virksomhed­er er faldet i faelden, hvor man prøver nyt for at skabe vaekst, men i virkelighe­den mister fokus og spreder ressourcer unødvendig­t,« siger Connie AstrupLars­en.

Hun har stået i spidsen for

Kompan de seneste 15 år, men til august er det slut.

Den mangeårige direktør har nemlig besluttet at give stafetten videre til Henrik Damgaard.

Han kommer fra en stilling som koncernche­f for Norva24 Group AB, der har hovedsaede i Oslo og er noteret på børsen i Stockholm.

Han ser frem til at blive en del af Kompans vaekstrejs­e og glaeder sig til at skulle tage over efter Connie Astrup-Larsen, der vil fortsat vaere en del af Kompans ejerkreds og også indtraeder i Kompans bestyrelse.

»Min passion for Kompan er enorm. Vi er nået et niveau, hvor virksomhed­en er utrolig staerk og har kraefter til at vokse yderligere de naeste år, så jeg synes, at tidspunkte­t for et direktørsk­ifte er godt. Jeg vil også gerne prøve at have tid til andre ting og samtidig opbygge en bestyrelse­skarriere,« siger Connie Astrup-Larsen.

Hun understreg­er, at hun endnu ikke har gjort sig yderligere tanker om bestyrelse­sarbejdet.

En ny fase af arbejdsliv­et

»Jeg koncentrer mig om at give Kompan videre på en god måde. Derfor har jeg heller ikke nogen kommentare­r til, hvilke virksomhed­er eller bestyrelse­sposter der er interessan­te for mig. Det har vaeret en svaer beslutning, men det er det rigtige tidspunkt at gå ind i en ny fase af mit arbejdsliv,« siger hun.

 ?? ?? Danske Kompan er blandt verdens førende legepladsp­roducenter og har nu rundet en omsaetning på 3 mia. kr. Foto: PR
Danske Kompan er blandt verdens førende legepladsp­roducenter og har nu rundet en omsaetning på 3 mia. kr. Foto: PR

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark