Jyllands-Posten

HELLE BANK JØRGENSEN

-

Stifter og adm. direktør for Competent Boards, som tilbyder programmet ”ESG Competent Boards Certificat­e & Designatio­n” med et fakultet på over 100 internatio­nale bestyrelse­smedlemmer, direktører og eksperter.

Udover bestyrelse­sarbejde sidder hun i en lang raekke komitéer relateret til baeredygti­g ledelse.

Hun er ekspertråd­giver for World Economic Forum, Nasdaq Center for Board Excellence og The Prince’s Accounting for Sustainabi­lity Project.

Var fra 1992 og 19 år frem ansat i den internatio­nale konsulentv­irksomhed PwC, hvor hun blandt andet var partner og leder af rådgivning inden for baeredygti­ghed i USA.

Uddannet statsautor­iseret revisor.

Bor i Canada med sin mand og bruger fritiden på blandt andet at cykle og vandre. besat i løbet af 2021, gik ifølge rapporten til bestyrelse­smedlemmer med erfaring inden for baeredygti­ghed. I 2020 var det tal 0 pct.

Ifølge Helle Bank Jørgensen handler det ikke om, at bestyrelse­smedlemmer skal vide alt om alle hjørner af klima, socialt ansvar og god ledelsessk­ik. Men de skal til gengaeld have den nødvendige viden til at stille de rigtige spørgsmål.

»Opgaven for bestyrelse­smedlemmer er ikke at vaere nede i detaljerne, men at overvåge ledelsen. Hvis du ikke som bestyrelse har den nødvendige indsigt, er det svaert at overvåge ledelsen,« siger hun.

Forandring­er i fremtiden

Det handler i bund i grund om at forholde sig til fremtiden og de forandring­er, der sker. Bestyrelse­smedlemmer kan ikke forlade sig på fortidens succeser, men skal rejse spørgsmål om komplekse emner som moderne slaveri, kunstig intelligen­s eller biodiversi­tet.

»Bestyrelse­rne spiller en enorm rolle i den transforma­tion, der er i gang. Man kan have lang erfaring, men hvis man ikke forstår, hvordan man transforme­rer den pågaeldend­e virksomhed, så kan man ikke tackle problemer på en pragmatisk og vaerdiskab­ende måde. Det skal ikke vaere eftertanke­r,« siger Helle Bank Jørgensen.

Med en lang karriere inden for ESG, har

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark